Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tre viktiga poäng bärgades hem från Studenternas IP

På ett höstlikt Studenternas IP, i alla fall gällande temperaturen, tog Sirius i kväll emot Hammarby. Gräsmattan däremot, var allt annat än höstlik. Grön, jämn och fin gav förutsättningarna för en riktigt bra fotbollsmatch.

Det fina spelet uteblev dock, under första halvlek präglades matchen av många felpass och dåliga beslut. Det kändes krampaktigt från båda lagen.

Efter en dryg halvtimmes spel tog Sirius, Ingrid Wixner till vara på slarvigt spel i eget straffområde av bortalaget Hammarby. En för löst slagen passning hem till målvakten resulterar i 1-0 som Ingrid enkelt kunde rulla in bakom Jenny Nauwelaerts de Agé.

Hammarbys svar kom inte långt efter Sirius ledningsmål, efter en frispark vid mittplan slagen av Helén Eke, nådde bollen Matilda Östergaard som nickade in den i mål. Flaggan för offside var dock uppe och målet godkänns inte.

Några minuter senare kom Hammarbys kvittering. Elina Johansson bröt in fint i straffområdet från sin vänsterkant och spelade snyggt fram Sigrid Persson som tryckte dit 1-1 för Hammarby.

Andra halvlek präglades även den av många felpassningar från båda lagen. Hammarby fick till några fina kombinationer men nådde inte riktigt hela vägen fram till avslut. Istället stack Sirius upp med några riktigt farliga chanser. Bland annat i den 63:e minuten då Sirius hade ett friläge där man rundade Hammarbys utrusande målvakt men slog sedan bollen i stolpen.

Att Hammarby inte var nöjda med en poäng i matchen var tydligt, man gjorde några byten för att få in fräscha offensiva krafter inför slutminuterna.

Det blev till slut Hammarbys Emma Jansson som avgjorde matchen, efter ett långt inspel från höger damp bollen ner vid den bortre stolpen där Emma stod rätt placerad och lyckas få en tå på bollen.

-Det var en otroligt skön känsla att avgöra matchen, säger segerskytten Emma. Vi kändes lite trötta innan målet men efter det så fick vi energin vi behövde för att kunna säkra segern, avslutar hon.

1-0, Ingrid Wixner 31’, 1-1 Sigrid Persson 42’, 1-2 Emma Jansson 83’.

Publik: 306 Domare: Haris Curovac Studenternas IP, Uppsala

Källa: Hammarby damfotboll.