Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lina Ringshamre klar för Hammarby

Foto: Hammarby.
Foto: Hammarby.

Hammarby spänner musklerna inför höstsäsongen.Klubben har gjort klart med Lina Ringshamre som närmast kommer från damallsvenska Linköping.– Lina spetsar till konkurrenssituationen ytterligare, vilket är väldigt positivt för truppen, säger Hammarbys tränare Pär Lagerström.

Hammarby Damfotboll förstärker laget inför andra halvan av säsongen. I dag blev det klart att målvakten Lina Ringshamre lämnar Linköping och Damallsvenskan för att fortsätta karriären med Hammarby i Elitettan.

– Lina är sin unga ålder till trots en målvakt med erfarenhet såväl från internationellt spel som från Damallsvenskan, vilket blir viktigt för oss. I Lina får vi en positionssäker målvakt med härlig räckvidd.

Den 21-åriga Söderhamnstjejen har spelat i elitfotboll i ett antal år, först med Sundsvalls DFF och de senaste ett och ett halvt åren i Linköpings FC. Fem matcher från start blev hennes facit i Damallsvenskan förra säsongen, men efter att ha fått stå tillbaka för amerikanskan Katlynn Fraine i år väljer hon nu att byta miljö.

– Det är oerhört positivt när duktiga spelare vill spela med Hammarby. Lina kommer att spetsa till konkurrenssituationen på målvaktssidan ytterligare, vilket jag tror kommer vara väldigt positivt för truppen. Jag både tror och hoppas att hon kan göra samma resa som Hilda Carlén (nu i Piteå IF) gjorde hos oss förre året, då hon tog tillbaka sin plats i U23-landslaget och därefter och tog klivet till att bli en etablerad målvakt i Damallsvenskan, säger Pär Lagerström.

Lina Ringshamre kommenterar sitt val så här:

– Det känns fantastiskt roligt, en riktig utmaning. Jag har känt att jag stått och trampat i Linköping den här säsongen och ville därför komma vidare till en klubb som tror på mig där jag kan ta nya steg i min utveckling. Att komma till Hammarby känns som ett steg upp för mig.

Fakta Lina Ringshamre
Född: 930129 i Söderhamn
Längd: 177 cm
Vikt: 75 kg
Moderklubb: Norrala IF
Tidigare klubbar: Team Hudik, Sundsvalls DFF, Linköpings FC

Källa: Hammarby IF Damfotbollförening.