Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Möt programledarna inför finalen av Melodifestivalen på Globen

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Programledarna Måns Zelmerlöw , Christine Meltzer och Dolph Lundgren samlades för en liten snabb presskonferens inför Melodifestivalen på torsdagen. Nu var Dolph tillbaka igen efter att varit borta sedan Ö-vik för 4 veckor sedan. De verkade vara tillfreds med varandra och har uppdaterat informationen sinsemellan.

Hur ser de då på finalen? Vi började med att prata med Dolph Lundgren.

Och hur känns det nu, nervöst eller är du lugn, Dolph ? – Jo, det känns självklart lite nervöst, men det ska det ju göra egentligen. Det är ju ganska mycket känslor som kommer igång. Man vill ju inte göra bort sig för mycket inför hela svenska folket heller. Nu har jag fått uppdatera mig på allt som hänt under min frånvaro. Jag har verkligen förstått hur stort det här är nu, med allt som det innebär. Måns och Christine har tagit hand om det hela på ett mycket bra sätt. Jag ser faktiskt bara fram emot det här som jag ju aldrig varit med om förut och kanske aldrig kommer få chansen göra igen. Vem vet? Så då vill man göra det så bra det bara går.

Dolph, vad har du gjort under din frånvaro ? -Jag har jobbat med två olika filmmanus, ett i London med en författare och ett annat i Los Angeles. Sen har jag varit på skidsemester till Andorra förra veckan med familjen.

Har de sett något från melodifestivalen? -Javisst! De har kollat på melodifestivalen och mina döttrar verkligen älskade den. Familjen kommer faktiskt vara på plats i Globen under finalen på lördag, så det gör det ju extra roligt.

Hur ser det ut framöver sedan då? Har du inga planer på göra något i Sverige då? -Nej, inget bestämt ännu, men det skulle ju vara jättespännande och roligt att jobba lite i Sverige också.  Vi får se om något nytt dyker upp.

Christine Meltzer fick också frågan hur det känns nu när det är finaldags. Blir du nervös, eller hur ser du på detta? – Nej, jag är mer laddad än nervös. Jag älskar ju det här med melodifestivalen och allt runtomkring. Jag försöker vända nervositeten till något positivt, vill inte låta det förstöra det här som är bland det roligaste som finns. Nu blir det ju lite avlastning när Dolph är tillbaka igen. Han är faktiskt riktigt snäll.Det kommer bli jättespännande på  lördag.

Vad gör du efter finalen? – Då kommer jag repetera en ny teaterpjäs som kommer jag ska spela med i sommar.

När jag frågar Måns Zelmerlöw  hur det känns att komma till slutet på den här långa resan med melodifestivalen så svarar han:  – Jag tycker det är en av de roligaste resor jag har varit med på. Det känns ju att man varit ute i 5 veckor, men det är absolut inga problem att ladda om inför finalen. Det räcker bara att komma in här på Globen så får jag en alldeles speciell mäktig känsla. Det är ju också ett kärt återseende då jag var här förra året!

Blir det nåt sång och dansnummer i finalen av dig igen, eller kan du avslöja något annat? -Nej ,tyvärr, kan jag inte säga något, men det kommer bli någonting roligt.

Vad gör du efter finalen? -Jag kommer leda mitt nya program, ”Jakten på Julia”, som börjar nästa helg faktiskt.  Det kommer pågå i 12 veckor. Det är en helt nyskriven musikal som verkar bli jättebra. Kanske bättre än alla de andra jag gjort. Så jag har fullt upp framöver.