Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ingen OS-medalj för Holmlund

I höstas var hon en doldis, igår var hon ett guldhopp i Vinter-OS. Det har gått fort för skicrossåkaren  Anna Holmlund. Fort gick det även i kvalet där hon var snabbast av alla. Holmlund missade dock medaljen och åkte ut i semifinalen.
– De andra var bättre i dag, säger Holmlund som slutade på sjätte plats

Holmlund hade tidigare i vinter två världscupsegrar inför kvällen tävling i Whistler. Det som är noterbart från världcupsegrarna är att hon även då vann kvalet. När hon då segrade i kvalomgången även här så ökade förhoppningarna på den unga svenskan. Holmlund imponerade i starterna i såväl åttondelsfinal som i kvarten. Men när motståndet tätnade så misslyckades tyvärr det svenska guldhoppet totalt med starten, hon försökte många gånger att köra upp sig till men lyckades inte mot det grymma motståndet. Holmberg kraschade för några veckor sedan och drog på sig en förkylning strax innan OS.
– Men jag vill inte skylla på förkylningen som en bortförklaring. De andra var bättre i dag, det är bara hem, sova, käka pasta och träna mer, säger hon efter sjätteplatsen.
Kanadensaren Ashleigh McIvor vann till publikens förtjusning, norskan Hedda Berntsen tog silver och bronset gick till fransyskan Marion Josserand.