Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Res i början av december och spara tusenlappar

resa
Foto: Apollo.

Höstlovet är i princip fullbokat och snart är jul- och nyårsresorna slut. Det är lätt att känna sig stressad över att inte ha bokat en resa i tid. Men för den som känner så finns tröst. I månadsskiftet november/december finns resor kvar. Och det är den period under vintersäsongen då resorna är brukar vara som allra billigast.

När höstmörket är som djupas och innan julfriden infinner sig inträder en period där det går att göra riktiga resefynd. Månadsskiftet november/december är den period under året då det brukar vara som allra billigast att resa på en vinterresa. I år är inget undantag.

För den som vill spara många sköna tusenlappar lönar det sig att titta på att resa i början av december.
– Det är en stor prisskillnad att resa under de perioder då efterfrågan på resor är längre jämfört med att resa i absoluta högsäsong. Det blir kanske allra tydligast när man tittar på resor i början av december och jämför med julresorna. Så för den som kan ta ledigt under andra tider på året än när de flesta andra vill resa bort är det en riktigt lönsam affär, säger Kajsa Moström, Apollos informationschef.

Källa: Apollo.