Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hammarbys lagkapten förlänger

Olga Ekblom. Foto: Peter Jonsson.
Olga Ekblom. Foto: Peter Jonsson.

Nu står det klart att Hammarbys lagkapten Olga Ekblom förlänger sitt kontrakt över 2015.
Olgas resa från Enskede i division 1 där hon spelade delar av säsongen 2013, till Hammarby i Elitettan 2014, fortsätter nu med spel i Damallsvenskan nästa säsong.

Olga gjorde 8 mål i årets Elitetta och var en viktig kugge i Hammarbys lag under 2014. I sin roll som lagkapten har hon varit en pådrivare, en stöttepelare och även en matchvinnare.
-Jag tar med mig den utveckling jag har haft under året och vetskapen att jag har mycket mer att ge, kommenterar hon själv kontraktsförlängningen.

Sportchef Andrea Ruiz är nöjd med hur lagbygget inför 2015 börjar ta form.
-Olga har tagit stora kliv så här långt både på och utanför planen. Vi både hoppas och tror på en fortsatt bra utveckling i Damallsvenskan.

Varför Bajen?
-Att komma ner till Kanalplan är bland det roligaste jag vet och mycket beror på de grymma människor som jag möts av där varje dag. Det finns ett stort engagemang runtomkring laget och många som verkligen brinner för att vi ska lyckas och få bättre förutsättningar, säger Olga Ekblom.

Olga fortsätter;
-Jag tror att vi håller på att bygga något riktigt spännande i Bajen och den resan vill jag vara en del av!

Hammarby IF Damfotbollförening är en ideell förening som startade sin verksamhet 1970. Visionen för föreningen är bredd och elit i samverkan. Det lever föreningen upp till genom sitt A-lag som spelar i Elitettan 2014 (Damallsvenskan 2015), talanglaget Bajen DFF i division 3 Östra Svealand 2014 (div. 2 nästa år) samt Utvecklingslaget som deltar i Svenska Spels F19 liga. Föreningens ungdomsverksamhet sträcker från flickor födda 2008 upp till flickor födda 1997. Idag har föreningen ca 22 ungdomslag som deltar i St Erikscupen.

Källa: Hammarby IF.