Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Allsvensk forward till Hammarby

Clara Markstedt. Foto: svenskfotboll.se
Clara Markstedt. Foto: svenskfotboll.se

Hammarby har nu gjort klart med forwarden Clara Markstedt. Clara kommer närmast från allsvenska Piteå IF och har dessförinnan bland annat spelat för Stockholmskonkurrenten AIK.Med över hundra allsvenska matcher i bagaget kommer Clara bli en viktig pusselbit i Hammarby under nästa år.

– Hammarby har i år gjort en otrolig resa där både herr- och damlaget tagit sig upp i högsta divisionen. Jag vill vara med och etablera laget i damallsvenskan och dessutom tror jag att jag kan ta nästa steg i min utveckling i Hammarby, kommenterar Clara.

– Jag har försökt att få Clara till Hammarby i flera år, men hon har helt enkelt varit för bra för Elitettan. Hon har alla egenskaper som jag tycker en modern toppforward bör ha, hon är snabb, stark, har god fysik och är bra i boxen. Jag tror och hoppas att Clara kommer ta ytterligare ett steg i sin utveckling hos oss under kommande säsong, jag ser en enorm potential i henne, kommenterar huvudtränare Pär Lagerström.

Hammarby IF Damfotbollförening är en ideell förening som startade sin verksamhet 1970. Visionen för föreningen är bredd och elit i samverkan. Det lever föreningen upp till genom sitt A-lag som spelar i Elitettan 2014 (Damallsvenskan 2015), talanglaget Bajen DFF i division 3 Östra Svealand 2014 (div. 2 nästa år) samt Utvecklingslaget som deltar i Svenska Spels F19 liga. Föreningens ungdomsverksamhet sträcker från flickor födda 2008 upp till flickor födda 1997. Idag har föreningen ca 22 ungdomslag som deltar i St Erikscupen.

Källa: Hammarby IF Damfotbollförening.