Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestivalen drog igång i Göteborg

Det blev en ganska rolig delfinal i Melodifestivalen i Göteborg. Eric Saade höll hela vägen och tar med sig Jessica Andersson till finalen i Friends Arena. Dockorna Dolly Style och Behrang Miri & Victor fick åka til Andra chansen efter en spännande avslutning.

Sanna Nielsen och Robin Paulsson leder Melodifestivalen 2015 som började ikväll i Göteborg.
Att leda melodifestivalen är en ny erfarenhet för Sanna och Robin som verkade laddade och glada att få sätta igång showen.
De gjorde en variant av Undo med ny text, Anställd av SVT. Var väl lite kul, men inte mer än så.

När de har presenterat varandra för tittare och berättat lite om årets Melodifestival drog de igång showen.
Det första bidraget ikväll är Molly Petterson Hammar!

Molly Petterson Hammar gör en ganska ösig upptempo låt som kan gå bra i radiostugorna. Bra energi och lite soul disco sväng. Vet inte om folk tycker om det på melodifestivalscen dock.

Daniel Gildenlöw gör en stillsam ballad låt som heter Pappa. Inget speciellt alls med denna låt som nog inte går vidare i första taget. Alldeles för anonym låt som inte har nån scenshow i huvud taget.

Elize Ryd & Rickard Söderberg sjunger ju jättebra, men låten är lite krångligt hopsatt. Kan behöva höras flera gånger kanske för att sitta bra. Richard kan ju lätt dominera med sin kraftiga operabasröst. Hoppades på lite mer punch och en bättre låt faktiskt…

Dolly Style med tre dockliknande tjejer som sjunger Hello Hi med en lite enkelt tugggummipop show utan speciella toppar utan igentligen bara är lite gulligt stylade.

Det rår vi inte för heter bidraget från Behrang Miri & Victor som rappar och sjunger om vartannat. Det är ganska bra drag under refrängen när Victor tar i lite extra medan Behrang kastar in sina rappslingor.Texten är viktigare än showen som ändå är ganska visuell och bra.

Jessica Andersson sjunger sin sköna ballad, Cant hurt me now i en underbar gyllene klänning som funkar bra till denna skönsång. Snyggt men kanske ingenting nytt under solen tyvärr. Vinner mycket på sin popularitet.

Avslutande Eric Saade dundrar in med sin nästan brutalt avancerade sköna danslåt Sting. Det är populärt och proffsigt gjort med ganska avancerade danssteg och en ganska annorlunda show som vanligt med Eric.Texten är lite knepig men det gör ju inte så mycket med denna fina show.

Mellanakten med Sanna och Robin var väl inte världens roligaste. Vilket år vi haft / vilken låt vinner nästa gång…Synd Sanna inte kunde sjunga en sång på riktigt. Kanske kommer i finalen då.

Bidrag som går vidare til andra omröstningen är ; Dolly Style/ Hello Hi, Det rår vi inte för / Behrang & Victor , One by one / Elize Ryd & Rickard Söderberg , Eric Saade /Sting samt Cant hurt me now med Jessica Andersson.

Första finaldeltagare blir favorit-tippade Eric Saade med sin danslåt Sting. Det var ju ganska förväntat att han skulle klara det med många röster från unga tittare och fans. Han sjunger numera ganska stabilt också.

Första bidraget som går till andra chansen är Dolly Style! Behrang Miri & Victor tar den andra platsen i andra chansen.

Den andra finalisten blir till slut den underbara sköna Jessica Andersson med Cant hurt me now!

Vi gratulerar finalisterna Eric Saade och Jessica Andersson samt Behrang & Victor och DollyStyle som gick till andra chansen!
Sanna och Robin får nog inga stora problem med det här med att leda mello, verkar vara helt lugna och coola.