Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestivalen ökar trycket i Malmö

Det var dags för melodifestival  i Malmö igen med deltävling 2. Vilken show de gör  artisterna och Sanna och Robin gör ju det mesta rätt ikväll. Denna gång var det tufft att gissa rätt vinnare, men finalister blir Mariette och Magnus Carlsson som gjorde fina framträdanden. Linus och  Samir & Victor får åka till andra chansen efter hård kamp i dagens deltävling.

Malmö är värd för den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Som bruklig går de igenom reglerna och gör en del kul saker innan sparkar igång delfinalen.

Först ut är Linus Svenning som deltagit en gång tidigare med populära låten – Bröder. Linus scen show är bra med några tuffa trumslagare som höjer numret i låten ”Forever Starts Today”.

Emelie Irewald gjorde ett bra intryck först med sin låt ”Där och då med dig”. Vi tror tyvärr inte det räcker så långt i den här tävlingen. Men man vet aldrig i mello händer det saker hela tiden som överraskar.

Groupie heter Samir & Viktors låt som är en lite småcrazy raplåt med allsång och lite publikfrieri med selfies. Lätt – trallad text som kan ligga bra till. Lätt komma in i låten och de är ju populära redan på förhand. Så vi får se hur långt det räcker.

Newerstore är kvällens rockband eller poprock kanske. De är coola och gör en ganska fin show med en skön medryckande låt som kanske kunde dragit på lite mer. Blev kanske lite för normalt rockband över framrädande om ska leta fel kan göra i mello. Måste sticka ut rejält och överaska för lyckas tror vi.

Sanne Salomoson och Marie Bergman känns lite för bleka och stela för att slå igenom hos stora massan med den här låten. et sjunger bra men det funkar inte så bra i melodifesivalen tror vi allt. Kanske kunde gått bra för länge sen men inte nu.

Magnus Carlsson återvänder till melodifestivalen med en skön dansant poplåt som verkligen svänger. Det är bra gjort showen sittter med fin dans och bra sång. Borde gå bra hem i stugorna.

Mariette gör en skön visuellt vacker låt som också känns dramatisk . Tycker hon gör det väldigt bra och kunde kanske haft mer tryck i rösten, men det duger ganska långt som det är , snyggt och mäktigt.

De som går vidare till andra omgången är Mariette, Samir & Viktor med Groupie, Magnus Carlsson ,  Neverstore och Linus Svenning. Dags för sista omröstningen.

Vi gissar att det blir ganska spännande som vanligt!

Men i mellanakten kommer Robin och Sanna med en riktigt rolig rapvideo om Robins hemort Åkarp. Tänkte nästan så man tror den skulle kunna säljas på nätet. Den är ganska bra gjord och har såklart mycket humor i texten.

Först bidrag att gå direkt till final blir den coola tjejen Mariette som nu bara kan ställa sig på scenen för att sjunga sitt bidrag igen. Det är vackert och är lite suggestivt  och har en ganska mäktigt uttryck och det blir snygg show!

Linus är första bidrag att gå till andra chansen och efter en kort spänningshöjande paus får vi veta att Samir & Viktor med Groupie också går till andra chansen.

Magnus Carlsson tar sista plasten i finalen.

Vi gratulerar Mariette och Magnus till finalplatserna .