Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kunglig S80 lottas ut i BingoLotto

Foto: Volvo Personvagnar

En av de 85 specialdesignade Volvobilar som används av hovet under det kungliga bröllopet kommer att lottas ut i BingoLotto på söndag. Det är en miljöklassad Volvo S80 DRIVe och blir den första bröllopsbilen som får en privat ägare.

Volvo är officiell bil under det kungliga bröllopet mellan Kronprinssan Victoria och Herr Daniel Westling. Bilarna kommer att användas för transporter av bröllopsgäster vid det kungliga bröllopet.

Intäkten vid utlottningen av bilen i BingoLotto går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse. Dess syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige.

Bilen som lottas ut är en vit specialdesignad miljöklassad S80 DRIVe. Miljöklassad innebär att den är skattebefriad i 5 år. Extriört har bilarna ett emblem med bröllopssigillet på varje sida. Intriört är bilarna utrustade med en exklusiv mjuk läderklädsel. Bröllopssigillet finns också broderat på nackstöden. Nackstödet på förarplats är dessutom numrerade. Vidare finns också sigillet mönstrat på instegslister.

Brudparet har varit involverade i framtagningen av designen och designen är också godkänd av brudparet. Efter bröllopet skall bilarna säljas på den svenska marknaden.

Bilen levereras till vinnaren som nästan ny i och med att den skall användas för transporter under bröllopsveckan vilket också innebär att leverans av bilen till vinnaren kommer att ske efter bröllopet.

BingoLotto sänds söndag 13/6 klockan 19.00 i TV4 Plus.

Källa: Volvo Personvagnar