Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Östersund hade het debut i Melodifestivalen

Jon och Isa till final! Foto: svt..
Jon och Isa till final! Foto: svt..

Det var en het debut för Östersund i Melodifestivalen där Sanna och Robin visade vägen som vanligt. Kvällens finalister blev joykande Jon Henrik Fjällgren och poppiga  Isa. Kristin Amparo och Andreas Weise får åka till Andra chansen! Kalle Moraeus skötte mellanakten lysande.

Det var dags för Östersund att ta emot Melodifestivalen för första gången och det gick ju bra . De är ju vana vid tävlingar så var väl inget konstigt. Sanna och Robin gjorde en bra insats att leda programmet som vanligt. Sanna visar upp en lite annan sida som överasskade många kanske. Skämt och skoj såklart , men också allvar  i denna tredje spännande deltävling av Melodifestivalen. .

Ellen Benedictsson gör en lite annorlunda poplåt – Insomnia , Hon och dansarna var klädda i något som ser ut som slags mörka läder och gummidräkter.

Kalle Johansson gör en ordinär svensktopp låt som kanske kan vinna några röster, men frågan är om det räcker.

Andreas Weise gör en ganska positiv upptempo poplåten – Bring out the fire, med lite skönt drag i showen och lite eldsflammor såklart. Snyggt och så , men svårt veta riktigt var ska placera den.

Andreas Jonson gör en ganska lugn låt som inte ger så mycket. Påminner en del om hans gamla hitlåtar,men det kanske inte funkar längre med den stilen.

Isa är ung och vacker med en skön look som matchar låten – Dont stop ganska bra. Hon har ju varit med förr så ser verkligen bra ut på scen. Lite tjatig refräng tycker man kanske.

Kristin Amparo gör en slags powerballad utan riktig power. Det saknas nåt liksom, men det är ju bra försök. Det kan vara lite svårt komma ihåg den.

Jon Henrik Fjällgren är den unge samen som vann talang härom året, gör en popig jojk med lite mer fart än vanligt kanske. Verkar populärt i Östersund, men det var konstigt höra när man inte är van. Låter ovanligt bra och kanske kan ha en chans.

Första omröstningen att gå vidare blir Kristin, Isa , Ellen Benedictsson, Jon Henrik Fjällgren och sist ut är Andreas Weise.

Kalle Moraeus kommer förbi och hjälper till med mellanakten, och spelar med tre andra kopior av Kalle som bråkar lite om vem som ska sköta sången. Kul och riktigt bra gjort. Skön låt faktiskt.

Första bidrag att gå till final är ingen mindre än Jon Henrik Fjällgren och hans poppiga jojk – Jag är fri!

Till Andra chansen går  härnäst de duktiga Andreas Weise och Kristin Amparo.

Andra Finalist bidrag blir den unga blott 16åriga Isa som får sjunga sin låt igen – Dont Stop!

Finalister blir Jon Henrik Fjällgren och Isa som verkligen är olika, men ändå lika glada finalister. Grattis från oss på Aftonkuriren och lycka till Kristin och Andreas i Andra chansen!