Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det blev svenskt och spanskt på vinstpallen

Fr vänster: Liliana, Hannes, Stefan, Elsa. Foto: Magnus Malm/PhotoPassion

Dag 3 och dagen då det ska avgöras vilket lag i damklassen och herrklassen som tar hem vinsten i Swedish beachtour i Uppsala. Fyra lag i varje klass skulle fightas i semifinalerna för att försöka ta sig till final och förhoppningsvis vinna hela turneringen.

Tävlingen började med matchen mellan holländskorna Margo Wiltens, Moorel Meren och Karin Lundqvist, Jessica Sandberg. Det blev en jämn match och fick avgöras i 3:dje set. Holländskorna vann tillslut med resultatet: 21-10, 15-21, 15-13.

Spanska duon Elsa Baquerizo, Liliana Fernandes spelade mot Nora Tawhid, Rivia Oliveira i semifinal 2 och spanjorskorna vann med 2-0 i set med poängen 21-16, 21-16.

Foto Magnus Malm / PhotoPassion

I herrarnas semifinal började Hannes Brinkborg, Stefan ”Steve” Gunnarsson matchen mot hemmahoppet Lawrence Montas, Kjell Jonsson. Med total fokus och bestämdhet tog Hannes och Steve hem vinsten med poängen 21-13, 21-14.

Semifinal 2 för herrarna spelades mellan det amerikanska laget Will Strickland, Aaron Wacthfogel och svenska laget Petter Jonsson, Björn Huitfeldt. Här visade amerikanerna stor klass i spelet och vann övertygande med 21-9, 21-13.

Foto Magnus Malm / PhotoPassion

Väl dags för damernas final mellan holländskorna Margo, Moorel och spanjorskorna Elsa, Liliana förändrades det fina vädret till ett enormt regnoväder. Detta gjorde självklart det svårare för båda lagen men de visade imponerande klass ute på centercourt. Det följdes åt med att ta varannan poäng och minsta misstag straffade sig direkt. Tillslut vann spanjorskorna första set med 22-20. Andra set revanscherade holländskorna och vann där med 21-18. Sista set hade regnet ebbat ut och båda lagen lade i en högre växel. Servar och nätspel visades upp i världsklass. Spanjorskorna var de som hittade det rätta spelet och vann komfortabelt med 15-7 och vann därmed finalen!

En snabb intervju efter matchen bekräftade Elsa och Liliana att de var överlyckliga över vinsten, men att de var jättetrötta och längtade efter sömn och en härlig pizza som belöning. Något mycket mer än så skulle de inte hinna med då de skulle fortsätta med tävlingar i touren i Rumänien och de hoppas vinna även där.

– Så länge som vi tror på oss själv och är positiva så har vi stor chans att vinna, säger Elsa och Liliana.

I herrarnas final mellan svenska landslaget Hannes Brinkborg, Stefan ”Steve” Gunnarsson och amerikanska laget Will Strickland, Aaron Wacthfogel  hade vädret hunnit bli riktigt soligt och fint. Båda lagen började dock oerhört nervöst då servarna antingen gick utanför eller i nät. Efter några försök hittade Steve sin serve och ställde till problem för amerikanerna, men de var ganska snabba med att svara genom sina hårda smashar. Svenskarna hade dock hittat självförtroendet i spelet och Steve avslutade första set med ett hård och imponerande serveess som ledde till vinst 21-16. I andra set var amerikanerna revanschsugna och tänkte inte ge bort något gratis utan höjde istället nivån rejält. Svenskarna stoppade många farligheter, men fick se sig besegrade i andra med 15-21. I sista och avgörande setet var det riktigt spännande in i det sista. Båda lagen visade stort spel i både precision av servar och stenhårda smashar. Svenskarna Hannes och Steve fick tillslut skrika ut sin glädje när de vann det avgörande setet med 15-12.

Hannes och Steve var otroligt nöjda efter vinsten. De var framförallt jättenöjda att servarna som de tränat enormt på äntligen satt perfekt i finalen. Sen att de gick igenom hela turneringen utan en enda förlust stärker självklart självförtroendet och har fått dem att inse att de har alla chanser att slåss där uppe i toppen i världstouren.

– Det är bara att vila och ta det lugnt ikväll för imorgon är det dags att åka till Prag för att kvala in till huvudturneringen, säger Hannes.

– Det kommer vara tufft motstånd i kvalet, framförallt är amerikaner och brasilianer riktigt svåra att möta, säger Steve.

– Därför är sådana vinster som idag viktiga, så man kan ta med sig känslan att vi  kan vinna över dem så länge som vi inte tvekar och viker ner oss, säger Hannes.