Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Designstjärnor i Kungsträdgården

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

 

Lansering av Pop up sommarbutik i Kungsträdgården. Tema Uteliv med internationella stilikoner för Stockholmare och besökare

So Stockholm som är en mötesplats i Kungsträdgården för bla mode, design, konst och nätverk har drivits sedan 2004. Sommaren 2009 smygstartades en sommarbutik med olika designföretag från hela Sverige.

Sommaren 2010 tar So Stockholm steget ut tillsammans med Olsons Möbler, Sveriges största återförsäljare av utemöbler och Okko Design, för att ge Stockholmare och besökare det bästa av möbler och accessoarer för ett snyggt och skönt uteliv.

Olsons Möbler har bla agenturen för Karim Rashids utemöbler för det italienska möbelföretaget Talenti. ”Karim Rashid är ett välkommet inslag i världen av utemöbler”, säger Helene Olson som driver Olsons Möbler. ”Utemöbelbranschen präglas annars av fyrkantigt, rotting, teak och att möblerna ska se ut på ett speciellt sätt. Det gör inte Karim Rashids möbler, det känns otroligt befriande, lustfyllt och lite galet. Vi tror att svenska hus och terrasser längtar efter lite färg och runda former. Med satsningen i Kungsträdgården vill vi nå Stockholmaren som vill hitta lite snygg design till sina balkonger.”

Sommarbutiken kommer även att sälja kläder från Vuokko, kvinnan som gjorde Marimekko internationellt kända på 60-talet genom att klä celebriteter som Jaqueline Kennedy. ”Vi är otroligt glada över att Vuokko kommer hit till invigningen. Vuokko representerar ett stycke designhistoria. Jag som inredare och som är från Finland är otroligt stolt över att kunna visa och erbjuda Stockholmare och internationella besökare klassisk design som håller”, säger Marja-Liisa Okko som representerar Vuokko i Sverige genom Okko Design.

Fler varumärken som kommer att säljas i sommarbutiken är; Jaur, finsk design i rostfritt stål, holländska lampor från FOC, grillar från Eva Solo, svenska smycken från Plain Vanilla, ekologiska krämer från Lisen Organics samt KRELWear, stickad designerwear från Miami.

KRELWear gästar invigningen och bjuder in till fast couture fashion events 1-4 juli. KRELWear låter besökarna designa sina favoriter som KRELWear syr upp på plats (på 20 minuter) 10% av försäljningen av KRELWear går till International Bird Rescue Research Center, www.ibrrc.org för räddandet av Pelikaner och andra fåglar som drabbats av oljekatastrofen längs Mexicanska golfens stränder.

Sommarbutiken öppnas den 22 juni kl 17.00 i närvaro av Vuokko och är öppen t om den 6 augusti. Öppettider vardagar 11.00-19.00, helger 11.00-17.00

Källa: So Stockholm