Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Opera och Dans i Kungsträdgården

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Operatalangen Eddie Amigo från Västerås uppträdde framför en entusiastisk publik i Kungsträdgården på söndagskvällen. Han har tidigare berört många i talangtävlingen Talang . Nu skulle han bidra med lite av sin underbara stämma till Love Stockholms 2010. Han gjorde ett kort men intensivt framträdande, och vi fick bland annat höra honom framföra ”Ave Maria” . Han gav den som en liten bröllopspresent med hälsning till Kronprinsessan Victoria och herr Daniel Westling.

Han kommer faktiskt själv att gifta sig senare i höst, men först ska han resa runt lite och turnera. Framför allt skulle han besöka Chile som han kommer ursprungligen ifrån. Han avslutande konserten passande nog med en romantisk ballad från Chile som var mycket vacker.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

En annan deltagare från Talang var den otroligt duktiga dansgruppen Twisted Feet från Göteborg som gjorde ett fantastiskt shownummer inför glada åskådare på Love Stockholm 2010. De har alla olika karaktärer, som en fågelskrämma,en älva, en ninja, en joker i leken, en snäll soldat, en flickdocka, stålmannen eller en gniden chefsfigur. Det handlar om kampen om jobben och har mycket koppling till en väska med texten Jobs som chefen försöker ta med sig. När han försöker gå iväg är det som ett snöre som drar igång gruppen av dansare. Lite som en gammal antik klocka eller nåt som man drar upp, och startar med ett klick. Mycket fyndigt, och kul tanke, och deras dans är till ganska moderna rytmer från bland annat Michael Jackson.

Enligt dem själva är det meningen att folk ska känna igen sig i musiken och i några klassiska dansrörelser, som tex Michael Jacksons ”Thriller”. Det gör det hela lite mer intressant för publiken. De kommer att uppträda senare i höst i Svt så det måste vi rekommendera er att kolla efter om ni inte har chansen se dem live nånstans under sensommaren. Twisted Feet kommer ta en liten minisemester, men är snart i full fart igen. De verkar vara väldigt passionerade i det som de gör och är ganska ensamma om att göra en sån här komplett dansshow i Sverige.