Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Genrepet Melodifestivalen fredag kväll Globen LIVE: its showtime!

Måns Zelmerlöw, Dolph Lundgren och Christine Meltzer Foto: Tobias Dahlén Photo Passion .

Det är faktiskt lite roligt när Dolph,Christine och Måns gör entré, allihop klädda som boxare i rockar från Dolphs gamla Rocky film medans alla sjunger ”Eye of the tiger”! Sen går Dolph bort till hörnan och gör en klassisk boxningspresentation av deltagarna som fightas ikväll, en i taget där alla bär likadana fighterrockar. Live tonight ; Darin! Pernilla Wahlgren! Andreas Jonsson! Timoteij! osv.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion .

Väldigt fyndigt ,lite nostalgiskt. men också ganska passande. Nu kör vi!

Det blev en sprakande fin show där deltagarna gjorde allt de kunde för att göra ett bra framträdande. Några har bytt kläder eller fixat med lite kameravinklar, annars är det ganska likt tidigare shower. Efter drygt en timmes skön musikunderhållning var det dags för röstningen som ju är lite läskig för alla inblandade. Artisterna är lite nervösa fastän det bara är genrep!

Det var ju stenhårt att välja bland alla låtarna, men juryn lyckades välja ut några favoriter. Det gällde hänga med här om man ville hålla koll på ställningen under tiden! De har delat upp juryn i två delar med en utländsk del och en inhemsk. När de presenterar rösterna undrade man ibland varför de valde som de gjorde. De har valt Pernilla Wahlgren som etta, Eric Saade Manboy 2 : a och Andreas Jonsson som 3 : a osv. (De här poängangivelserna är faktiskt viktiga inför finalen.)

Sen får vi vänta ett tag innan tittarnas röster presenteras. I pausen spelar Casablanca ett nytt band som kör lite rock.

Till slut är det dags för genrepets sista röstutdelning. De har delat upp poängen så här, 11 p,22 p, 44, 66, 88, 111, 132 vilket totalt blir samma poäng som juryn lämnade.

Rösterna i genrepet blev låtnummer 7 11p, 1 22p, 3 44p, 5 66p, 6 88p 2 111 och 10 får maxpoängen 132p . Vid en snabb ihopräkning såg vi att Eric Saade med ”Manboy”  vinner före Pernilla och trea kommer Peter Jöback i genrepet !

Eric  som knappt fattade att han var i final kommer vara livsfarlig i finalen på lördag. Sen kommer Pernilla så klart steget efter på genrepet men vi får se hur blir på finalen. God trea ligger Peter Jöback som kommer satsa stenhårt för att vinna lite mer röster, är  nog en farlig motståndare i finalen. Sen får vi se om det kommer bli några stora skillnader i när hela folket röstar.