Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stadsmuseet visar kärlek

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Jag var på Stadsmuseet som också var med i det stora evenemanget Love Stockholm. Museét ligger precis på slussplan, de har en fin liten innergård där du kan fika i en typisk slussen miljö. Det är fri entré alla dagar även när det inte är Love Stockholm. De har flera pågående utställningar bl.a en med bilder på brudpar.

Tårtan på bilden var i utställningsrummet med brudpar, på den fanns en hel del fakta om brudpar genom tiderna. Bl.a ett citat ¨År 1216 ålades prästerna att tre söndagar i vad tillkännage ”lysning för äktenskap”¨. Bilderna som hängde på väggarna var foton på kändisar och framstående personer från 20-talet och framåt. Där fanns också bilder på ett homosexuellt par, kyrkliga bröllop och borgerliga vigslar.

När du kommer ut på innergården så ser du att medborgarplatsens bibliotek har ställt upp en kärleksbyrå, med budskapet att sprida kärlek. Där kan du vara med i deras skrivcirkel, som riktar sig till ungdomar mellan 13-19 år. Under sommaren kommer skrivcirkeln att ha sommaruppehåll men kommer igen i höst. För närmare uppdatering om skrivcirkeln bli medlem i Medborgarplatsens  facebooksida (punktmedis).

Lisa Linhardt & Kristofer Gren. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Huvudsyftet med kärleksbyrån är att sprida kärlek, de lånar ut böcker med kärleks teman. Du kan även skriva en kärleks hälsning och sätta upp i kärleksträdet som senare kommer ut i deras twitter. Det enligt mig, mest intressanta var att du kan skriva ditt eget manus och vara med att tävla om 50 000kr. Det är riksteatern som står för tävlingen och den kommer att hålla på också i höst.