Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu är Ostindiefararen Götheborg äntligen på plats i Stockholm

Foto: Wikimedia

Efter sex dagar till havs har nu äntligen Ostindiefararen Götheborg lagt till på Skeppsholmen i Stockholm där hon kommer att ligga under hela bröllopsveckan. Det var runt klockan 12.00 i förmiddags som man kunde börja skymta skeppet och efter att ha hälsat på den kungliga huvudstaden med 21 skott salut la skeppet till vid Drottningbryggan, akter om af Chapman.

– Den sex dagar långa resan från Göteborg till Stockholm har i huvudsak gått bra. Vi hade lite otur med vindarna i början men kunde sätta segel just söder om Ystad och nu ser vi fram emot festligheterna i Stockholm, det ska bli mycket trevligt, säger kapten Peter Kaaling.

Vid ankomstceremonin hade ett hundratal personer samlats både på Skeppsholmen men också längs Skeppsbron för att se Ostindiefararen Götheborgs ankomst till Stockholm. De som valde att stå på Skeppsholmen kunde lyssna till guiden och Göteborgsprofilen Ove Andersson som berättade historien kring Ostindiefararen Götheborg. De kunde även lyssna till artisten Stefan Andersson som spelade några av sina specialskrivna låtar om Götheborg och det Svenska Ostindiska Companiet.

– Ju närmare skeppet kom desto fler människor samlades på både Skeppsholmen och på Skeppsbron för att hälsa oss välkomna till huvudstaden. Det var mycket roligt att se, säger kapten Peter Kaaling.

Källa: Svenska Ostindiska Companiet