Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

LRFs styrelse tillsätter nytt presidium

 

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

LRFs förbundsstyrelse valde idag nytt presidium. Utöver LRFs förbundsordförande Lars-Göran Pettersson och LRFs vd Anders Källström utgörs presidiet av Helena Jonsson, ställföreträdande förbundsordförande och vice ordförande samt Thomas Magnusson, vice ordförande, och Anniqa E Nygård, viceordförande. 

  Helena Jonsson har varit ledamot i LRFs förbundsstyrelse sedan 2004. Hon är 44 år, driver ekologisk köttproduktion på Galtås Södergård i Tranås och är mycket engagerad i bland annat miljö- och äganderättsfrågor.

Thomas Magnusson har tidigare bland annat varit ordförande i LRF Kronoberg, som sedan blev LRF Sydost. 2007 valdes han in i LRFs riksförbundsstyrelse. Thomas Magnusson är 59 år och driver ett lantbruk med mjölkproduktion, växtodling och skog i Växjö.

Anniqa E Nygård, 45 år, har varit ledamot i LRFs förbundsstyrelse sedan 2004 där hon bland annat varit engagerad i att vidareutveckla LRF som företagarorganisation och partner för bondeorganisationer i andra länder. Anniqa E Nygård är uppvuxen i en Stockholmsförort men driver sedan 1985 en gård med grisar och spannmål i Flarken i Robertsfors kommun, Västerbotten.

Källa: Lrf