Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

LINAK Scandinavia AB firar 25-årsjubileum

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

 

LINAK A/S är ett globalt företag och världsledande inom utveckling och produktion av elektriska linjära ställdon, lyftpelare, styrsystem samt elektronik till dessa. I år är det 25 år sedan det första försäljningsbolaget i LINAK startades, LINAK Scandinavia AB, Täby, Sverige.

”Vi känner oss stolta över att det är LINAK Scandinavia AB i Sverige som var det första av koncernens cirka 30 dotterbolag. Satsningen visade sig vara rätt och företaget växte snabbt”, säger Anders Norin, VD för LINAK Scandinavia AB. Under många år kvalade LINAK in som Gasellföretag, vilket endast 0,5 % av Sveriges företag gör. Produktsortimentet var till en början inte så imponerande, men vartefter verksamheten växte har LINAK byggt på sin produktportfölj som idag är en av marknadens mest omfattande.

Säljkontor finns både i Växjö och Stenungsund för att öka på närheten till marknaden.

Vad betyder det att vara på en marknad under 25 år? ”Vår samlade kunskap om ställdonsteknik och våra kunders behov bör vara på en hög nivå, resultaten från våra kundundersökningar vittnar om det. Vi har som helägt dotterbolag till LINAK A/S möjligheter som vi inte skulle ha haft om vi var ett agenturföretag.  För LINAK Scandinavias kunder betyder det att vi har totalt fokus på ställdonssystem med närhet till våra producerande enheter”, berättar Anders Norin.

”Det är speciellt roligt att vi har flera kunder som har varit med oss hela resan under dessa 25 år. Denna lojalitet sätter vi stort värde på, och vi hoppas att vi får samarbeta med fler svenska företag som ser fördelarna med LINAK”, fortsätter Anders Norin.

LINAK Scandinavia AB omsätter 220 MSEK och har en uttalad ambition om fortsatt tillväxt. Dels genom att hitta nya applikationer och kundgrupper, men ofta genom att kunderna är lyckosamma på respektive marknad. LINAK Scandinavia AB har idag 27 medarbetare.

”Vi hoppas och tror på fortsatt bra samarbete under de kommande 25 åren, och vi vill samtidigt passa på att tacka våra kunder för att de har hjälpt oss till framgång”, avslutar Anders Norin.

LINAK är ett globalt företag och världsledande inom utveckling och produktion av elektriska linjära ställdon, lyftpelare, styrsystem samt elektronik till dessa. LINAK är leverantör till världens framträdande producenter inom möbelindustrin, sjukvårdsindustrin samt till övrig mekanisk och tillverkande industri. Ställdonssystem används i en mängd olika applikationer där elektrisk linjär rörelse förbättrar människors livskvalitet och arbetsmiljö. LINAK är representerat med dotterbolag över hela världen. Forskning, utveckling och produktion i Danmark, USA, Slovakien och Kina.

Källa: LINAK Scandinavia AB