Tillbaka till grunderna: Göra yoga ett sätt att leva

Foto: Manmeet Singh.
Foto: Manmeet Singh.

Nyligen världen sträckte ut på International Yoga dagen och det är också en motiverande verktyg (en enhet) som håller på att skapas i hopp om att stärka Indiens kopplingar till den älskade traditionen antogs runt om i världen och att erkänna begreppet enhet i kropp, sinne och ande.

Indiens premiärminister Narendra Modi är på ett uppdrag att “återta Yoga” för allmänna välbefinnande människor i sitt land och världen. På sätt och vis är han redo ut på en “universell mission” av välbefinnande.

Han initierade även att utöka de gamla metoder till mer än 600.000 skolor och tusentals poliser utbildningscentra och sjukhus runt om i landet. Målet är att göra yoga en del av samhällslivet.

Yoga är utan tvekan mer utbredd i USA, Europa och Asien än i Indien. Kommersialiseringen av praxis har lett till en mängd olika klasser, och många människor ser denna praxis som bara fysisk träning snarare än en andlig verksamhet, men ursprungligen är syntesen som måste ständigt underhållas för belåtenhet.

Text: Manmeet Singh