Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jippi! Ska till Oslo !!!

Vinnaren Anna Bergendahl Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det är fest i Globen med final för Melodifestivalen. Det börjar med ett kul Rocky-tema där Dolph , Måns och Christine är klädda i boxar-rockar. De sjunger så klart ”Eye of the tiger”. Sedan kommer Dolph att annonsera deltagarna som fighters. Väldigt roligt. Efter att gått igenom lite regler och annat småprat kommer det snart bli dags för finalen att starta.

Första bidraget i finalen är Darin med sin ballad ”You´re out of my life”. Han genomför sin sång med lite luftfläkt fladdrande vitt tyg som enda  extra effekt.

Pernilla Wahlgren är andra deltagaren ut med sin ”Jag vill om du vågar ”. Det är en dansant schlagerpop-låt av modernt snitt , som hon gör väldigt snyggt. Hon är ju superproffsig och har erfarenhet som få .

Tredje ut är Andreas Jonsson med  en rockballad: ”We can work it out”. Det är en proffsig show, som vanligt när det gäller Andreas. Bra känsla på den här låten.

Fjärde låten är Timoteij med ”Kom” . De är ju så söta i sina grå eller vita dressar /klänningar , catchy refräng. Svårt tro att de aldrig spelat före melodifestivalen! Starkt gjort. Finns några riktiga talanger här.

5: e Peter Jöback ”Hollow” . Han kan sjunga ballader,men den här kanske inte är tillräckligt bra eller ? Jag saknar nåt som inte går att ta på. Låten är lite hollow kanske.  Låter lite för sorglig om man kan säga det.

6:a: Ola: ”Unstoppable”. Rockar ganska rejält, tuff men skön poplåt. Ja han ” gör en Svenson och bara kör ”som han själv sade i introt.

7. Jessica Andersson med ”I did it for Love”. Långsam ballad utan riktig tyngd eller klimax. Skulle velat ha ett lite högre tempo eller nivå höjning och fortsätta hela vägen, bara dra på allt. Annars helt ok.

8. Salim Al Fakir ” Keep on walking ”. Skön låt med en skön kille. Har en helt egen stil som här faktiskt fungerar mycket bra. Den är redan i en klass för sig själv högt där uppe.

9. Anna Bergendahl med sin ” This is my Life ”. Är mycket bra och glänser lite extra när hon står på sceen. Det är nog en blivande klassiker av en mycket begåvad liten tjej med enorm potential. En skön ballad som är lagom tempo och finstämd på samma gång.

10. Eric Saade: ”Manboy”. Pophit direkt när man hör introt bara, sen en fantastisk dansshow av Eric och dansarna,som kommer spelas mycket ofta. Vi får mycket underhållning på kort tid. Undrar vad han kommer åstadkomma härnäst!

Medans de håller på att sammanställa rösterna från jurygrupperna blir det en duell mellan Sverige och Norge med många kära artister, inklusive Alexander Ryback ! Mycket kul.

Rösterna från juryn presenteras med ett antal kända utländska och svenska mediakändisar. Det tar lite tid rabbla upp alla poäng som vanligt. Sedan efter mer väntan kommer folkets röster som avgör det hela, presenteras vinnaren.

Det blir Anna Bergendahl som vinner hela finalen med sin låt ”This is my life”. Hon kommer  få representera Sverige i Oslo. Hon fick de sista maximala poängen av tittarna och gick då upp i topp på listan. När det blir dags för henne att kliva upp på sceenen för att spela sin vinnarlåt igen är Anna helt salig av lycka. Det sparas inte på krutet här och när hon sjunger sin låt sprutar det guldkonfetti över publiken längst fram.

Hon får så till slut sitt pris och blommor medans fotografernas kameror blixtrar och alla reportrar nästan slåss om att få en första kommentar. Det är säkert 30-40 fotografer som trängs och sen kommer reportrarna dit och försöker sträcka fram sina mikrofoner. Det är lite kaotiskt precis som vanligt på jobbet när melodifestivalen har final och vinnaren kommer upp på sceenen. Anna bara njuter av stunden och försöker hitta några ord för att beskriva för alla hur glad och fantastiskt detta är för henne.