Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett källsorteringshus kommer lastat… på lastbil!

Foto: Wikimedia

Igår förmiddags fick Vannhögsskolan i Trelleborg ett nytt källsorteringshus på skolgården. Huset kom lastat på lastbil på morgonen och lite drygt en timme senare stod det klart att användas.

Det nyckelfärdiga källsorteringshuset, som levereras av Plastic Omnium produceras i Gävle, underlättar för källsortering och avfallshanteringen genom att vara både hygieniskt och ekonomiskt mycket fördelaktigt.
– Det här är betydligt billigare än att börja bygga på plats, berättar Pär Ramberg, försäljningschef för Plastic Omnium i Sverige, som redan levererat många källsorteringshus runt om i Sverige.- Många väljer att kompromissa med sophanteringen, berättar Pär, men följden kan då bli direkta hygienproblem med både fåglar och råttor som ovälkomna gäster.- Med den här lösningen har man en attraktiv byggnad med begränsad åtkomst med insidor av slät plåt. Det är bara att spola av väggar och golv med högtryck, så har man ett rent och snyggt hus att gå in i.
– Att nu få leverera vårt första källsorteringshus till Trelleborg var ju extra kul ,eftersom vi har vårt nordiska huvudkontor just där, avslutar Pär

Plastic Omnium AB säljer produkter, lösningar och system för sop- och avfallshantering, källsortering och återvinning till främst renhållningsbolag och -entreprenörer, såväl privata som kommunala. Vi erbjuder även produkter och lösningar till fastighets- och bostadsbolag, företag m.fl. direkt eller via våra återförsäljare.
Vi har Sveriges kanske bredaste sortiment av underjordisk avfallshantering med olika insamlingslösningar för källsortering och avfallshantering, såsom underjordsbehållare/djupinsamlingssystem, underjordiska papperskorgar, underjordiska återvinningsstationer.
Vi erbjuder vidare ett av Sveriges bredaste sortiment av produkter för offentlig miljö (papperskorgar, parksoffor, parkbänkar, cykelställ, picknick-bord m.m.).  
Plastic Omnium AB ansvarar för försäljning och service i de nordiska länderna och etablerades 1991 med kontor, utställning, och fullsortimentslager i Trelleborg samt med representanter runt om i Sverige. I övriga Norden representeras Plastic Omnium AB genom agenter.

För mer information se: www.plasticomnium.se

Plastic Omnium InternationelltPlastic Omnium AB är ett helägt dotterbolag till franska Plastic Omnium SA, Europaledande företag inom området, och ansvarar för koncernens marknader i Norden (Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island). I gruppen ingår sedan oktober 2007 även SULO Umwelttechnic, vilket gör oss till Europas ledande tillverkare av avfallsbehållare i plast med en årlig tillverkningskapacitet på mer än 5 miljoner behållare.
Besök gärna vår internationella sida: www.plasticomnium.com

Källa: Plastic Omnium