Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mitt kök-mässan startade med full kraft

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

På torsdagen startade populära Mitt kök-mässan med allt inom mat och dryck och utrustning. På mässan presenterades en laddning med bland annat färsk fisk och svenska och franska ostron för kanske en lite lyxigare frukost med champagne från Bollinger. De har i år också en liten auktion av fisken som är kvar strax före stängning där intäkterna går till välgörenhet. Det är en fin blandning av produkter man kan köpa eller provsmaka och seminarier och föredrag från kända kockar och andra duktiga föredragshållare under mässan.

Mitt kök-mässan startade på torsdagen med allt inom mat och dryck och sköna tillbehör. Det blir olika föredrag under dagarna om och med mat och tävlingar och inspiration utlovas.
Dryckesavdelningn har egna montrar för provsmakare och diverse seminarier avlöser varandra på de olika scenerna. Tävlingar och olika presentationer från diverse kända kockar och andra kändisar sker under alla dagar .

Man hittar bröd i olika varianter och former. Från knäckebröd, vetebröd, råg och fullkorn till den populäraste surdegsbrödet såklart. Olika specialblandningar och tillbehör finns också att smaka och inpireras av, som kanske havtornsdryck, eller glögg kanske, rekommenderas spetsa med lite whiskey för bästa smak.

Det finns massor av olika tillbehör och goda ostar, marmelader , ekologiska produkter och färska grönsaker. Man hitttar snacks som Bjärechips att smaka på. De har fyllt på med många olika utställare så finns nog något för alla här.

Bland pannor och grytor hittar man också olika korvar, kokt , färskt eller  rökt kött. Bjäre fågel serverar sin prisade långsamväxande Bjärefågel. Den blir lite saftigare och känns ju bra när man vet att fåglarna verkar må mycket bättre än vanliga snabbväxande kycklingar.

Mack-SM drog igång under dagen där de kämpade om att göra bästa mackan. Juryn skull få prova  många sköna skapelser under tävlingen.

Mässan fortsätter 6-8 november, låt er väl  smaka under ett besök.