Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Geometriska lekar, taktila ytor och ständig rörelse på Formex

Oddbirds.. Foto: Formex / Stockholmsmässan.
Oddbirds.. Foto: Formex / Stockholmsmässan.

Nordic Kicks är vårens tema på Formex, Nordens största fackmässa inom inredningsdesign och presentartiklar. Temat presenteras i en inspirationsutställning som är utformad av designgruppen Oddbirds. Inramningen består av tre rumsliga miljöer som bland annat inspirerats av geometriska lekar, kyrkor och skyltfönster.

Inrednings- och designstudion Oddbirds har fått uppdraget att tolka Formex tema Nordic Kicks i en utställning på Stockholmsmässans entrétorg. De vill skapa en utställning som känns levande, är rörlig och som framförallt inspirerar.

– I vår gestaltning kommer vi att fokusera på det kreativa flödet och på vad som inspirerar oss mest. Då är valet ganska enkelt, vi vill göra en utställning som är i ständig förändring och förvandling. Vi vill skapa kreativa processer som är rörliga, levande och fasta under mässans gång. Detta innebär att vi har som ambition att forma ett utrymme på temat i tre delar där alla delar är både fasta och rörliga. Intill varje fast utställning bjuder vi in olika kreatörer som kommer få skapa fritt utifrån ett givet tema, säger Camilla Bredin, Oddbirds.

Temautställningen lyfter framför allt geometriska lekar, samlingar, taktila ytor, det vackra i det lilla, Japan möter modernismen, det svenska kulturarvet och hantverk, materialkombinationer och det konstnärliga.

Oddbirds är en kreativ inrednings- och designstudio. Uppdragen är varierande, alla dock med den gemensamma nämnaren visuell dekor. Oddbirds inreder bland annat hotell och restauranger, bygger mässmontrar, stylar vid fotograferingar och koordinerar event. De arbetar också ofta som kreativa ledare i olika sammanhang.

Källa: Formex.