Bok med texter från snart nedlagda Skunk ges ut i höst

Foto: Wikimedia

Communityt Skunk lägger ner. I september kommer en bok med texter från sajten. Redaktörer är författarna Caroline Ringskog Ferrada Noli och Ida Säll.

Eitrem förlag ger i september ut en bok med texter från Skunk. Urvalet görs av författarna Ida Säll och Caroline Ringskog Ferrada Noli. Boken blir en antologi med delar av skunkdagböcker och publiceras med skribentens tillstånd.

– Texterna i boken kommer, precis som som hela Skunk, präglas av en gör det själv-anda, humor och skönlitterära kvalitéer. Skunk var för många åttiotalister ett tidigt möte med internet, de formade sin språkliga stil i skunkdagböcker och diskussionsgrupper, säger Helena Eitrem som driver Eitrem förlag.

Cirka tjugo skunkars texter kommer presenteras i boken. Redaktörerna bidrar även med ett förord, och en av Skunks skapare, Metin Koçman, skriver ett efterord. Arbetstiteln på boken är “Skunk. Texter från Skunk.nu i urval av Caroline Ringskog Ferrada Noli och Ida Säll.”

Efter tolv år och med en topp med en kvarts miljon medlemmar lägger communityt n er, trots många medlemmars stora bestörtning. Medlemmarna uppmanas att spara ner sina dagböcker. Allt försvinner den 30 juni, om inte de hängivna användarna lyckas stoppa nedläggningen.

Källa: Eitrem förlag