Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

500 000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond

 
I kväll, mitt under bröllopsmiddagen, fick kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ytterligare en bröllopspresent.
I samband med kvällens V75-tävlingar i Boden överlämnade Remy Nilson, Vd ATG, en check på 500 000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.
– Bröllopspresenten är från alla V75-spelare och övriga inom trav- och galoppsporten i Sverige, säger Remy Nilson.ATG har stöttat Kronprinsessan Victorias fond sedan starten 1997. Fonden, som ger extra stöd till fritid och rekreation för barn med kroniska sjukdomar och olika funktionshinder, har totalt inbringat drygt 74 miljoner kronor, och delade 2009 ut bidrag till hela 173 föreningar.

– Arbetet med Kronprinsessan Victorias fond ligger oss varmt om hjärtat. Vi vet att ridning och närheten till hästen är en mycket uppskattad rehabiliteringsform för barn med kroniska sjukdomar och funktionshinder, säger Remy Nilson.

År 2006 fick Kronprinsessan Victoria ta emot ridhästen Morningstar Madness av ATG i samband med Kronprinsessan Victorias Lopp på Axevalla. ”Madde” är i dag ridskolehäst åt funktionshindrade barn på Ystad ridklubb.

– Barnen får en bra balansträning av ridning. Det är fantastiskt att se vilka framsteg de gör och hur mycket ett djur kan hjälpa dem att utvecklas socialt, sa kronprinsessan Victoria i samband med överlämnandet.

Det kungliga brudparet har också andra nära kopplingar till travsporten. Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling var tidigare delägare i travtalangen Sue Boko som tränades av Stefan Hultman. Sue Boko är i dag avelssto och mamma till bland annat Amaru Boko, som rankas som en av Sveriges bästa treåringar.

– Intresset finns men jag är väl sådär kunnig. Det är inte så att jag sitter hemma och spelar, däremot värnar jag och min familj om sporten och vi har låtit ge namn till flera lopp. Trav är väldigt spännande att se i verkligheten. Men jag är ingen riktig gambler, sa kronprinsessan Victoria i en tidigare intervju.

Källa: AB Trav och Galopp, ATG

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia