Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nikon lanserar sin nya toppmodell i FX-formatet D5

 

Foto: Nikon.
D5. Foto: Nikon.

Nikon lanserar helt nya D5 – en D-SLR-kamera i FX-format som sätter oerhörd kraft och precision i händerna på proffs och entusiaster som bara nöjer sig med det allra bästa.

D5 har ett banbrytande AF-system med 153 punkter som hjälper dig att fokusera rätt, vare sig du fotograferar Formel 1,skidåkning eller kändisfesten. Nikon har utökat gränserna för ljuskänslighet – och vi gör det möjligt att fotografera motiv som ögat inte kan uppfatta. Filmmakare som vill filma kan nu spela in 4K UHD (ultrahög definition) direkt i kameran tack vare utvecklingen av D-film.

− Jag är säker på att det aldrig funnits en fotografisk produkt som är så säker på att fånga bilder i de mest komplexa och skiftande miljöer som Nikon D5. Från den mest krävande produktbilden till det ”omöjliga” uppdraget i nästan totalt mörker, kommer D5 hjälpa fotografen att säkra bilden med hjälp av bland annat överlägsen dynamik och färgåtergivning, hög upplösning, lågt brus och hyperkänslig AF, säger Lars Pettersson, produktspecialist på Nikon.

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna
Innovativ AF : med otroliga 153 fokuspunkter och 99 korssensorer och AF-känslighet ner till
-4 EV (ISO 100, 20 ºC) ger säker fokusering i svag belysning. Motiv i utkanten av bilden upptäcks enkelt och vertikal fotografering fungerar bättre tack vare korssensorer i utkanterna av fokusområdet. Tack vare en ny AF ASIC-enhet har autofokus alltid tillgång till maximalt med resurser.

Nya ljusmätnings- och bildsensorer : helt ny CMOS-bildsensor i FX-format med 20,8 megapixlar samt en RGB-ljusmätningssensor med 180 000 pixlar ger precis motividentifiering. Tonövergångarna är mjukare och precisare, och det nya bildhanteringssystemet EXPEED 5 ser till att bildkvaliteten är bättre än aldrig förr över hela standardintervallet för ISO.

Kraft och precision : fotografera i upp till 12 bps med AE och följande AF eller fotografera i upp till 14 bps med uppfälld spegel. Du kommer att märka hur mycket vi har förbättrat autofokuseringen och sökarens synlighet när du fotograferar snabba, oförutsägbara händelser.

Buffert med hög prestanda : ta upp till 200 NEF (RAW) -bilder eller stora JPEG-bilder i en serietagning. Det räcker för hela 100-metersfinalen utan att du behöver ta fingret från avtryckaren.

Hög känslighet – från starkt solljus till stjärnklar skymning : Vår innovativa teknik gör det möjligt att använda ett ISO-omfång på 100 till 102 400, som går att utöka till motsvarande ISO 3 280 000 med Hi 5-inställningen. I standardomfånget för ISO blir bilderna renare än någonsin tidigare.

Högupplösta 4K/UHD-filmer : filma i 4K (3 840 × 2 160 pixlar) i 30p/25p/24p. Endast de pixlar som används till filmen kommer vara aktiva, vilket ser till att bildkvaliteten blir så hög som möjligt. Filma i full HD (1 080p) i upp till 50p/60p i flera format.

Snabb bildtagning och fyra gånger snabbare dataöverföring : extremt snabbt arbetsflöde med dubbla XQD-kortfack, en ny USB 3.0-port för snabbare överföring av stora datamängder och upp till fyra gånger så snabb nätverksanslutning, via tillbehöret WT-6 och den inbyggda Ethernetanslutningen.

Det rekommenderade priset för D5 är 68 690 kronor och säljstart är våren 2016.

Källa: Nikon.