Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Husdjursmässan var välbesökt

Foto: Julius Lindblom / PP-Press.
Foto: Julius Lindblom / PP-Press.

Husdjursmässan hade fullt på söndagen. Idag var det ganska lagom med folk. Barnen kunde både se och känna på lite olika typer av djur. Kaninhoppningen på mässan kan nog vara den största tävlingen i Sverige. Idag var det bra med plats. Alla kunde ta sig fram utan problem mellan de olika montrarna där flera typer av husdjur fanns från kaniner, marsvin , illrar och kräldjur till akvariefiskar.
Det finns även ponnyridning, klapphage och en typ av fågelutställning eller tält . Olika föreningar och organisationer och företag var där och hjälpte besökare få se och veta allt om djuren. kunde ta sig fram utan problem mellan de olika montrarna där flera typer av husdjur fanns. Olika föreningar och organisationer och företag var där och hjälpte besökare få se och veta allt om djuren.

I ena hörnan kunde många barn prova på att rida två varv med några olika hästar i olika storlekar. Det var både stora och några mindre raser av nordliga hästar. Kön till denna avdelning kunde tidvis vara lång. De flesta barnen och deras föräldrar verkade gilla det i alla fall. Det var kanske första gången så en del blev lite nervösa när skulle hoppa på hästen med hjälp av personal.
Det fanns även en klapphage där man fick komma in och klappa på getter och får bland annat. Många små barn verkade tveka men fann sig snart kramande en liten söt getunge.

Den stora kaninhoppnings tävlingen fortsatte på mässan hela dagen. Det är en typ av hinderbana med 12 hinder som kaninerna ska klara. Ibland får de flera försök innan de kommer över eller så hjälper matte de till nästa hinder för att inte tappa tiden som tickar. Då får de kanske lite fel men kan klara sig bra om håller sig inom tiden och gå vidare ändå trots eventuella fel. Det tar kanske en minut att fullfölja varje lopp och det var över hundra startande idag! Man får inte ha bråttom när tävlar med små kaniner. Dessa är faktiskt speciellt framtagna för att kunna hoppa lite bättre än vanliga kaniner. En del har faktiskt lite hare i stamtavlan som är lite blandning av olika sorter inklusive hare då.

DSC_4927MalinEklof_6060
Malin Eklöf med en stor papegojafågel i Sveriges Tamfågelförening avdelning. De hade en liten sluss där besökarna fick turas om att gå igenom. Foto: Miansangi Wambakisina / PP-Press.

Det fanns flera avdelningar med fåglar av pagegojfåglar på mässan också. Där kunde besökarna få se och känna lite försiktigt på hur det var att handskas med dessa underliga fåglar som verkar lite mänskliga ibland. Några blir lite stressade av stöket på mässan då det blir lite svårt att få sova när de ska. Vi träffade faktiskt på en fågel som hette Paul som var på plats med sin matte . Den har varit med i flera filmer och TV-program, så ser ni en papegoja på TV så kan det var denna.

Förutom alla djur så finns det caféer och restaurang när blir sugna och massor av tillbehör och annat som besökarna kan behöva. Kattlådor och djurfoder i olika storlekar fanns lite här och där. Det är en trevlig mässa för alla som funderar eller bara gillar att se på många olika husdjur. Ska man skaffa ett husdjur är detta den bästa platsen att kolla in lite närmare och fråga andra som vet hur och vad man ska tänka på.