Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Airbnb avslöjar de mest önskade resmålen och boendena världen över bland sina 70 miljoner resenärer

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Airbnb, förmedlaren av privata bostäder online, har sammanställt sina över 70 miljoner resenärers mest önskade bostäder och destinationer runt om i världen. Så vart skulle vi resa och bo om vi hade obegränsat med pengar och tid? Svaret är till en trädkoja och helst ska den finnas i den sydamerikanska pärlan Belize. Airbnbs ”önskelistor” är en funktion på sajten där alla användare kan samla och favoritmarkera sina önskeboenden och dela dem med sina vänner.

Sammanställningen visar bland annat att: Vi gillar att bo i naturen: av alla Airbnbs olika former av bostäder var boenden ute i naturen bland de mest önskade, så som trädkojor och iglor. Störst är inte bäst: om du trodde att folk drömmer om att bo i en lyxig villa på semestern trodde du fel. Majoriteten av Airbnbs mest önskade boendena är nämligen små boenden så som pittoreska stugor eller trädkojor. Det är inte bara svenskar som är soldyrkare: majoriteten av de mest önskade destinationer återfinns på de varmare breddgraderna, som till exempel San Juan i Puerto Rico. Trädkojor, en villa som ser ut som en snäcka och Iglos.

Många Airbnbs resenärer letar efter en personlig och unik reseupplevelse. Det ser man inte minst på de mest önskade boendeformerna där igloos, trädkojor och skåpbilar är mer önskvärda än taklägenheter i New York! Vem vill inte bo i en villa, som ser ut som en snäcka?

De tio mest önskade boendeformerna är:

1. Trädkoja

2. Igloo

3. Skåpbil

4. Fyr

5. Grotta

6. Privat ö

7. Yurta

8. Tåg

9. Loft

10. Stuga

Airbnbs topp tio mest önskade bostäder:

1. Avskild trädkoja i Atlanta, Georgia

2. Snäckhus i Casa Caracol, Mexiko

3. Casa Barthel i Toscana, Italien

4. Unik stuga i Mayne Island, Kanada

5. Trädkoja i San Salvatore Monferrato, Italien

6. Svampkupol i Aptos, Kalifornien

7. Piratboende i Topanga Canyon, Kalifornien

8. Trädkoja med privat pool i Bali

9. Miniloft i Rom, Italien

10. Bohemiskt boende, i Pioneer, Kalifornien

Snö i all ära, men när vi drömmer oss bort till vår drömsemester är det sol vi letar efter. När Airbnb kikade på vart de mest eftertraktade och mest önskade boendena låg framkom det tydligt att alla ligger i varma destinationer. De destinationer med flest antal önskade boenden är följande:

Topp tio mest önskade resmålen:

1. Belize City, Belize

2. Okinawa, Japan

3. Savannah, Georgia

4. Turks and Caicos

5. Mendocino, California

6. Kyoto, Japan

7. San Juan, Puerto Rico

8. Margaret River, Australia

9. Jervis Bay, Australia

10. Tamarindo, Costa Rica

Källa: Airbnb