Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestivalens cirkus drog igång redan på genrepet i Göteborg

Samir och Viktor hade ett blött bidrag med - Bada nakna. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
Samir och Viktor hade ett blött bidrag med – Bada nakna. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Kvällens genrep inför melodifestivalen i Göteborg bjöd på en bra show, små misstag och ett känslosamt framförande av Anna Book. Scenteknik som ej fungerade som det skulle och publiken sitter med regnponchos inför Samir & Viktors bidrag. Stämningen på Scandinavium var på topp trots smärre felsteg under kvällen.

Kvällens programledare Gina Dirawi och Petra Mede startade kvällen med sång, vilket resulterade i mycket skratt. Samir & Viktor bjöd till på fest till sin låt ’bada naken’. Publiken fick sitta med regnponchoes då de annars riskerade att bli blöta då deras breakdancere dansa loss i poolen. Efter ett fartfyllt nummer kliver Pernilla Andersson på scen med sitt bidrag ’Mitt Guld’’ som är skriven till hennes son. Som rekvisita har hon en stor tavla, den största jag sett och bjuder på ett mysigt framträdande med sin välskrivna låt.
Nästa tjej som kliver på scen är en av årets debutanter, Mimi Werner med sitt bidrag ’Ain’t no Good’. Man märker tydligt att låten är inspirerad av hennes tid i Nashville och med sina manliga bakgrundsdansare ger hon oss en show med Amerikanska inslag men som går hem även här i Göteborg.
Albin & Mattias gav oss en brakshow med sitt bidrag ”Rik”. Ett stilrent framträdande där de båda hamnar i fokus med sin sång under tiden bakgrunden hostar upp bilder på materiella ting. Detta då deras låt har ett budskap om att saker inte alltid gör oss rika.
Efter strul med Robin Bengtssons scenteknik så kunde han framföra sitt bidrag ’Constellation Prize’. Ensam på scen med ljus riktat på sig står han med sitt munspel. En härlig pop-låt som sticker ut från mängden och som även här är ett stilrent uppträdande.
Till sist så intar Ace Wilder scenen med sin kubformade pyramid och bjuder på häftig show med sitt bidrag ’Dont Worry’. Hon och hennes dansare tar upp hela scenen med häftig dans, en poppig låt och ger oss ett fartfyllt framträdande.

Hela kvällen går relativt smidig trots smärre misstag såsom att Mede säger att hon sitter fast under mellanakten och Robins scenteknik strulade. Publiken var med på noterna hela kvällen igenom och när Anna Book fick ta plats på scenen så välkomnades hon med högljudda applåder och gjorde ett känslosamt framträdande. Tyvärr blev hon diskvalificerad och får ej vara med och tävla pga av att hennes bidrag redan tagit plats i den Moldaviska melodifestivalen tidigare. Detta stoppade henne inte från att uppträda under kvällen där hon fick jublande applåder & publiken gav henne sitt varmaste stöd.

Kvällens deltagare bjöd på en bra show och publiken var på hugget. Programledarna Gina och Petra guidade oss genom kvällens genrep där det emellanåt fick bli lite improvisation, men i det hela stora så gjorde de både en bra insats. Fokusen låg under hela kvällen på artisterna såklart och kvällens startfält var riktigt starkt. Favoriterna inför lördagskvällens tävling är Ace Wilder samt Albin & Mattias, men vi vet alla att i Melodifestivalen så kan vad som helst hända.