Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Robin Bengtsson och Ace Wilder blev vinnarna i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg!

12696654_10153355554542011_162189536_o
Finalisterna som gick direkt till finalen i Globen. Robin Bengtsson och Ace Wilder. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Melodifestivalens första deltävling har anlänt och schlagerfeber har slagit till i Göteborg. Blinkande hattar, ljusprylar och förväntansfulla människor befann sig ikväll på Scandinavium i Göteborg. Stämningen är på topp och kvällens finalister som gick direkt till final blev Ace Wilder och Robin Bengtsson. Till andra chansen skickades Viktor & Samir samt Albin & Mattias.

När jag går och intervjuar människor i Scandinavium så märker man att olika åldersgrupper har sina favoriter. Bland dem små så är det Samir & Viktor som är favoriter och bland den lite äldre åldersgruppen så är det Anna Book som var favoriten. Tyvärr får hon ej delta i kvällens tävling då hennes låt blev  diskvalificerad. Ace Wilder är en stor favorit bland åldersgrupper.

Efter en stark inledning på showen med påminnelse om att Måns Zelmerlöw vann Eurovision förra året så startar kvällen med ett musiknummer med programledarna Gina Dirawi och Petra Mede. Där de sjunger om vad som har hänt under det gänga året på ett humoristisk sätt. Ett riktigt showigt nummer och när Gina säger att nu drar vi igång så tjuter publiken.

Kvällens första startande Samir & Viktor med sitt bidrag ’Bada nakna’ bjöd till på fest. Med effekter bestående av ljus och vatten bjöd dem på en show som heter duga.

Näst upp var Pernilla Andersson med sitt lite lugnare bidrag ’Mitt guld’’. Ett mysigt uppträdande med en välskriven låt som är skriven till hennes son.

Mellan bidragen så står Gina och Petra för underhållningen . Gina lär Petra hur man dansar till ’Las Ketchup sången. Kvällen vandrar vidare och på scen befinner det sig debutanten Mimi Werner med sitt amerikansk inspirerande nummer ’Aint no good’. Med sågspån på scen och manliga dansare så bjuder hon på en poppig låt med country influenser.

En till debutant detta året är Albin som uppträder tillsammans med Mattias med låten ’Rik’. Med ett stilrent uppträdande i en modern låt som säkerligen kommer gå rakt från melodifestivalen in på de flesta klubbar så levererar dem en riktigt show. En riktigt poppig modern låt som lätt sätter sig på huvudet.

Jonas Gardell ger oss en lektion i om hur Melodifestivalen funkade förr i tiden. Med härliga klipp så ger han tittarna ett roligt inslag. Jonas Gardell kommer vi se mer av då han kommer ha schlagerskola varje vecka under melodifestivalen.

När det var dags för Anna Books bidrag så berättar Gina att då Anna ej får tävla med sitt bidrag så hoppar vi direkt över till nästa bidrag ’Constellation Prize’ med Robin Bengtsson.  Ensam på scen står han med sitt munspel, denna kväll utan några tekniska problem på scenen. Även han har en låt som lätt fastnar i huvudet.

Näst på scen är mångas favorit, Ace Wilder med sitt bidrag ’Don’t Worry’. Jag förstår att hon är favorit hos många då hon från början inleder sitt framträdande starkt. Med en härlig melodi och bra låttext så toppar hon det med ett häftigt scenframträdande. Hon och hennes dansare bjuder på ett väl koreograferat nummer, första bidrag ikväll som faktiskt har allt.

Det blir fler musikframträdanden av Gina och Petra, denna gången om att SVT’s budget spräckts pga vi har Eurovison i år, Allt är Eurovsions fel helt enkelt. Helt plötsligt står Lasse Kronér på scen och sjunger med.

Publikens jubel uppstår när Anna Book får ta plats på scenen. Man märker att publiken stöttar henne till 100 % och vi är glada att vi får se henne ikväll i Göteborg. Vi firar gärna hennes 15 årsjubileum med henne. Tack Anna Book för ett härligt framträdande, vi känner med dig och synd du inte kan tävla ikväll.

Kvällen slutade med att Samir & Viktor med sitt bidrag ’Bada Nakna’ samt Albin & Mattias med bidraget ’Rik’ gick vidre till andra chansen. Jag förstår varför svenska folket röstade fram dessa till andra chansen då de båda har två riktigt bra låtar som radion kommer älska att spela på revers säkerligen hela sommaren ut. Två låtar som med största sannolikhet kommer bli sommarplågor.

De två bidrag som gick direkt till final blev Ace Wilder med sitt bidrag ’Dont Worry’ samt Robin Bengtsson med bidraget ’Constellation Prize’’. Två rikligt bra låtar och Ace Wilder som vi märkte redan innan showen drog igång var en självklar favorit . Sen så förvånade publiken mig när Robin annonserades som andra finalisten. Publiken stod upp och skjuter och känslan i Scandinavium var fantastisk.

Jag tycker helt rätt bidrag har gått vidare till både andra chansen och finalen. Jag tror även Ace Wilder kan vara med och slåss i toppen i år i Globen och även Robin. Men kvällens favorit är Ace Wilder utan tvekan. Starkt framträdande, kanon bra låt och ett scenframträdande som heter duga.

I korta drag så bjöd Melodifestivalens första deltävling på en riktigt fest och nu bär det av till efterfesten!