Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestivals genrepet i Malmö bjöd på en riktigt schlager show!

Foto: Linn Winberg.
Foto: Linn Winberg.

Kvällens Melodifestivals genrep i Malmö tog ikväll plats på Malmö arena. Det är dags för deltävling nummer tvås tävlande att för första gången genrepa hela showen. Med smärre misstag, missade tv vinklar och en lite sämre publik än Göteborg så har vi nu fått sett startfältet för helgen. 

Ensam programledare står idag Gina Dirawi ,men Charlotte Perelli är med och medverkar under showen som gästartist. De startar kvällen med ett showigt nummer där dem båda glänser och glittrar. Kvällen går smidigt och utan några större felsteg så har artisterna gjort en bra kväll. Det är trots allt genrep så ska det ske misstag så är det bättre idag än imorgon. Vi kommer imorgon få se två debutanter, Wictoria samt Viktor och Natten samt Krista Sigfrieds  som även är med i svenska melodifestivalen för första gången ,men har tidigare tävlat för Finland i Eurovision. Vi kommer även få se några bekanta ansikten, David Lindgren, Molly Pettersson Hammar, Isa och trion Patrick, Tommy och Uno.

Kvällens genrep bestod av några smärre misstag såsom några missade kameravinklar för Molly Pettersson Hammar, några omprövningar för programledaren Gina som helt plötsligt fick svårt att säga popcorn. Men trots detta så såg alla artister ut att ha roligt på scen. Publiken är på hugget och kvällens mellanakter blir riktigt showaga, schlageraktigt och det bjuds verkligen på en show från början till slut. Charlotte Perelli bjöd på ett riktigt schlagernummer där numret handlar om att schlagerdivan är utrotningshotad. Vi fick ett uppträdande i stjärnklass och Charlotte Perelli levererar.

David Lindgren. Foto: Linn Winberg.
David Lindgren. Foto: Linn Winberg.

Vi fick prata med David Lindgren efter genrepet och han hoppas att det blir tredje gången gillt att gå direkt till final. Han är nöjd med genrepet och är nu redo att finslipa inför morgondagen. Han berättar om sitt framträdande att han ville ha med laser och det som blir svårast är att sätta lasertekniken i början av låten. Nu ska han tillbaka till hotellet, sova och vila inför imorgon och kanske ta en joggingtur imorgon för att rensa huvudet.

En av debutanterna Wictoria säger att hon har vart nervös inför melodifestivalen. Hon var nöjd med genrepet men säger att hon är så ovan vid tv och måste lära sig att fånga kameran bättre. Hennes team har hjälpt henne att hantera stress och nervositet , men det känns lite lättare efter att hon fick stå på scen på genrepet. Anton Ewald är en god vän till henne och har hjälpt henne inför melodifestivalen, hon säger att hon litar på honom.

Artisternas scenframträdande var starka och det bjöds på häftig ljusteknik, pyroteknik, konfetti och en Carola fläkt som är igång. Vissa artister står ensam på scen med häftiga effekter medans andra har sina dansare med sig och ger oss en koreografi som heter duga. Startfältet inför deltävling nummer 2 i Malmö imorgon är starkt, men vi tippar att favoriterna blir David Lindgren & Isa ,men som alla vet att i melodifestivalen kan allt hända.