Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

David Lindgren och Wiktoria till final i Stockholm!

IMG_9491_60
David Lindgren Malmö 2016. Foto: Linn Winberg.

Det är dags för melodifestivalens andra deltävling som äger rum på Malmö Arena. Ensam programledare står Gina Dirawi ikväll men med Charlotte Perelli som gästartist. Direkt till finalen gick David Lindgren och Wiktoria, hela malmö arena står upp och applådera. 

Kvällen startades med ett showigt nummer där vi får se Charlotte Perelli vid Ginas sida. Charlotte Perelli fick ej medverka som programledare med Gina Dirawi i kvällens melodifestival pga regelbrott, utan står istället på scen ikväll som gästartist.

Kvällens startfält är mycket intressant och David Lindgren startade kvällen med en häftig lasershow till sitt bidrag ’We are your tomorrow’. Ett fartfyllt uppträdande där han och sina dansare öppnar kvällens tävling med en härlig poppig låt. Ett starkt och bra framträdande som man redan nynnar med i.
Victor och natten är debutant i melodifestivalen och med sitt bidrag ’100 %’ bjuder han publiken på en glad låt som man gärna sitter och dansar med till.

Molly Pettersson Hammar tävlar för andra gången i melodifestivalen nu med sitt bidrag ’Hunger’. I en vit långklänning, ensam på scen med sin röst tar hon över scenen. Med eld sprutande på scen så är Molly Pettersson Hammar het ikväll. Man förstår vad Gina menar när hon säger att hon fick gåshud i nacken när hon hörde Molly sjunga förra året.
Nästa tjej på scen även hon klädd i vitt är Isa med sitt bidrag ’I will wait’. Trots sin unga ålder så är detta hennes andra gång i melodifestivalen. En riktigt power ballad som hon sjunger felfritt. Med ett bra scenframträdande så fångar hon in publiken.

I en snygg röd byxdress ställer sig Krista Siegfrids på scen och framför bidraget ’ Faller’. Med sina snyggt klädda röda dansare så gör hon att man vill dansa med i hennes dansglada låt.

Härnäst kommer en trio som hela Sverige vet vilka dem är, Patrik, Tommy och Uno. Bidraget ’Håll mitt hjärta hårt” får hela publiken på Malmö arena att vifta med ljus på sina telefoner. En riktig mysig låt som avslutas med glitter regnandes från taket.

Wiktoria. Foto: Linn Winberg.
Wiktoria. Foto: Linn Winberg.

Sista bidraget för kvällen är Wiktoria med bidraget ’Save me’ gör sin debut i Melodifestivalen. Även hon står i en byxdress ensam på scen med häftiga effekter som får hennes byxdress att visa sig i alla möjliga färger och mönster. Ett framträdande som var väldigt visuellt och spännande för ögat men även för örat.

Kvällens startfält ikväll är mycket starkt och det kan gå hur som helst idag när Sverige röstar. När vi tidigare under kvällen gick runt på arenan och frågade publiken vilka deras favoriter var så var det väldigt blandade svar. Men favoriterna som nämndes lite oftare var David Lindgren, Isa och Molly.

Mellanakten ’Rädda schlagerdivan’ var ett roligt inlägg där de uppmanar folk att gå in på Facebook och ge en like innan det är försent. Härnäst så står Charlotte Perelli på scenen och ger oss ett uppträdande i klass. Även hon sjunger om Schlagerdivan och det var härligt att få höra en typiskt Schlagerlåt med schlagerdivan Charlotte Perelli.

Kvällens röstning är avgjord och sju artister ska nu bli fem. Det första som går vidare var ’Faller’ med Krista Siegfrids följt av ’Save me’ med Wictoria. Det tredje bidraget blev David Lindgren med ’We are your tomorrow’ följt av ’I will wait’ med Isa. Det sista bidraget som går vidare är ’Hunger’ med Molly Pettersson Hammar. Tyvärr så fick Viktor och natten samt Patrik, Tommy och Uno lämna tävlingen.

Första bidraget som går direkt till final blev David Lindgren med sitt bidrag ’We are your tomorrow’. Första bidraget som går till andra chansen är ’Hunger’ med Molly Pettersson Hammar följt av bidraget ’I will wait’ med Isa.

Spänningen är hög och nu står det mellan Krista Siegfrids och Wiktoria om vem som går till finalen i Stockholm. Och det andra bidrag som går direkt till final blev Wiktoria med sitt bidrag ’Save me’.
Vilken kväll det blev i Malmö, publiken står upp och dansar när David sluter upp Wiktoria på scen. Det är jubel i arenan och vilket avslut på Melodifestivalen i Malmö.