Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Intervju med Christer Björkman inför deltävling 2.

IMG_8692
Foto: Linn Winberg.

Fredagen den 12 februari höll SVT presskonferens för programledarna Gina Darawi och Charlotte Perrelli och artistansvariga Christer Björkman. Aftonkuriren passade på att ta en pratstund med Christer Björkman där han avslöjade en av de svåraste uppdragen artisterna har på scenen.

Hur känns det inför ikväll? Vad är skillnaden på förra veckan och denna veckan?
Du, det är spännande vi har en ganska så komplicerad teknisk vecka. Många nummer som hänger på att vi levererar dem rätt i rutan för att tittarna ska förstå vad vi gör. Det är just det att denna veckan är tekniskt mer avancerad, de här numren är klurigare så vi har haft en ganska intensiv arbetsvecka. Från torsdag till lördag.

Det är så en mellovecka ser ut, den börjar på torsdagen och slutar på söndag?
Den börjar på onsdagen egentligen men från scenen när vi verkligen kan göra något åt det och börja jobba finlir är från torsdag och det har vi gjort enda in i kaklet den här gången för att verkligen få till det.

Hur förberedda är artisterna när de kommer hit på onsdagen?
 Men de är förbereda. De är repade, de vet vad de ska göra, de vet hur de ska gå, hur de ska dansa. Sen ska det bara läggas till det här lagret med alla kameror. De är det som de behöver nöta för att veta exakt var de ska vara och ha blicken.

Det verka vara svårt att veta vart vilken kamera man ska titta i?
Det beror också lite på vad det är för energi i låten är det en riktigt fartfylld poplåt då är det kanske upp till 60 klipp, 70 klipp ibland i en låt. Då ska de inte ta alla dem men kanske 30 av dem och då måste de veta exakt vart dem sak vara. De lär sig det efter hand i visa fall om det är kranar så ser dem när någon kommer så det blir de påminda om men de som står utplacerade här de måste de ha koll på.