Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett smörgåsbord i det gröna

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

 

I år kommer Haningedagen att bli en stor fest i det natursköna Rudanområdet. Ta med dig familj, vänner, och varför inte en picnic- korg och sammanstråla med nära och kära. Låt dig inspireras av årets smörgåsbord av utställare som förutom hundratal utställningar erbjuder musik, dans, matställen, folkmusik, internettält, teater, street, tangoskola med Månskensorkestern och hejdlös ståuppkomik med Zinat Pirzadeh och mycket, mycket annat. Du har även möjlighet att prova på att dansa Afrikansk dans eller färgsprakande Bollywood dance.

Dans dojon och Panetoz avrundar Haningedagen
Dans Dojons slagverksensemble ger en intensiv uppvisning av traditionell trumtradition från Guinea av högsta klass. Tre av Västafrikas absolut vassaste slagverkare gör gemensam sak och bjuder på en explosiv, dynamisk och imponerande show. Panetoz, ett spännande svenskt hiphopband med influenser av slow jams till house, afrikanska rytmer, dance hall och den tyngsta hiphopen, avslutar dagen med en utomhuskonsert kl 19.00.

Om Haningedagen
Haningedagen är en festivaldag då lokala föreningar, företag och privatpersoner i Haninge visar sina verksamheter med en inramning av aktiviteter och musikunderhållning som arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge kommun. Dagen börjar kl 12.00 och avslutas kl 20.00 då aktiviteterna flyttar in i Ungdomens hus.

Källa: Haninge komun