Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Miljontals tyskar och var femte finländare följde SVT:s sändning från det kungliga bröllopet

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia
Nu börjar de internationella tittarsiffrorna från lördagens kronprinsessbröllop trilla in och intresset för bröllopet var stort. Till exempel följde över sju miljoner tyskar SVT:s tv-sändning via kanalen ZDF. I Sveriges grannländer var tittningen också hög.
 I Finland bänkade sig mer än var femte tv-tittare (21%) för att se vigseln och i Norge var tittningen nästan lika hög (18,3%). Även i Holland och Österrike var intresset stort, med en publik på ca 10% av befolkningen.

När det gäller den internationella rapporteringen från bröllopet har det förekommit spekulationer om att det var SVT:s prissättning som har orsakat konflikten med Reuters. Därför frångår SVT i detta fall sin princip att inte prata om prissättning. Efter förhandlingar mellan SVT och Reuters var parterna överens om ett pris på 1 000 Euro, för 90 sekunders nyhetsrätt (i tv, mobil och internet etc) att fritt distribueras till samtliga Reuters kunder från det att sändningen startade på lördagen tills den slutade, och 48 timmar därutöver.

Källa: SVT