Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nöjda världscupsarrangörer i Åre

Foto: Daniel Rönnbäck

Anders Olofsson, tävlingsansvarig, summerar helgens världscuptävlingar i puckelpist som lyckade i flera perspektiv. Svenska framgångar med Jesper Björnlund i spetsen, hemmaåkaren och debutanten Ludvig Fjellströms fina åkning samt sportsligt höga betyg från FIS – Internationella Skidförbundet  samt de tävlande.

–          Den stora ideella kraft som ligger bakom detta arrangemang är svår att föreställa sig. Vi har en stomme av personer som år efter år ställer upp för att göra dessa tävlingar så bra som möjligt. Åkare, ledare, tränare, föräldrar och klubb har en stor gemenskap och ett lojalt och varmt hjärta för denna sport. Jeppes seger i fredags var som en skänk från ovan och den stora publik som tog sig till målområdet trots minst sagt växlande väder gör helheten till ett mycket framgångsrikt arrangemang med allt vad det innebär säger Anders Olofsson, tävlingsorganisationen.

För Åre som arrangörsort vet man att det vankas flera världscuptävlingar i framtiden och drömmar om ett VM i Freestyle finns med på arrangörernas önskelista. Under 2011 genomför Åre SLK och Freestylesektionen ytterligare en världscuphelg under vecka 10.

Under lördagens parallellpuckelpist blev det franskt och amerikanskt i topp.