Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sweden Bike Expo – Cykelmässan i Stockholm 2016

Poliscykel med rätta blå gula färgerna. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
Poliscykel med rätta blå gula färgerna. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Sweden Bike Expo  är Nordens största cykelmässa där så gott som hela cykelbranschen fanns samlad tillsammans med förbund och föreningar. De största märkena och aktörerna fanns på plats. Intressanta föreläsningar av proffs och äventyrare som Renata Chlumska. Tillbehör och kläder fanns i överflöd och många sköna cyklar att klämma och känna på.

Nordens största cykelmässa Sweden Bike Expo inträffade i helgen på Stockholmsmässsan. Så gott som hela cykelbranschen var samlad tillsammans med förbund och föreningar . Även Polisen fanns med på mässan och visade bland annats upp sin egen poliscykel. De största märkena och aktörerna var på plats. Intressanta föreläsningar av både proffs och äventyrare som Renata Chlumska och Gary Fischer från Trek och mycket annat från kostråd och träningstips till tekniska saker. Har ni funderingar på att skaffa ny cykel eller vill kolla in nya cyklar eller tillbehör så är det här en bra plats att kolla på .

Det finns allt från cyklar och tillbehör som hjul, ramar, styren, växlar i olika utföranden , cykeldator samt såklart massor av olika cykelkläder , väskor och energiprodukter och annat smått och gott . Det hålls föredrag under helgen som vanligt på alla mässor och här är inget undantag. Ni kan få tips och intressant information från riktiga proffs och experter inom cykelbranchen. Vill ni klämma och känna så är detta ett gyllene tillfälle.

Ni kan även få testa olika modeller i en testbana på plats i mässhallen. De har även byggt upp en ramp med en liten brant backe så elcyklarna får visa sina bästa egenskaper. Det finns även resor och tävlingar och mycket information för de med extra stort intresse att utvecklas inom cykling eller få lite nya ideeer och inspiration kanske för en cykelsemester eller längre expedition?

Det finns lite för alla från vardagscyklar , mountainbikecyklar, transportcyklar till mer tävlingscyklar av olika slag. Både offroad och gatuvarianter finns såklart. En lite annorlunda cykel är den nya trendiga cykeln med extra breda däck . Den har utvecklats för de som ville åka i lösare underlag och på snön under vintersäsongen , nu verkar den komma till Sverige mer och mer med modeller från flera olika tillverkare.

På plats finns många kända märken som Scott, Monark, Crescent, Thule, Garmin, Ecodrive och även  Svenska Cykelförbundet och andra föreningar. Det anordnas tävlingar för besökare och uppvisningar med både trialåkare och enhjulsföreningen som visar upp sig under helgen. Prova på gäller här för alla även från de minsta till  större barn, ungdomar och  vuxna såklart.