Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sportfiskemässan 2016

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Det var den stora sportfiskemässan i helgen i Stockholmsmässans stora hall. Allt inom sportfiske för de fiske intresserade entusiasterna eller bara vanliga nöjesfiskare. De visar upp sina nya spön, rullar ,linor, drag och flugfiskeprylar. Föreningar och utställare finns på plats och det är massor av information från dem eller föredrag och visningar av olika utrustning och fiskeprylar. Speciella fiskekläder och övrig utrustning finns också i mängder.

Det var den stora Sportfiskemässan i helgen med fullt med besökare. Det märktes att det är en av Sveriges populäraste fritidssysslor bland både unga och äldre. Det går genom alla åldrar, det återkommande intresset för fiske och sköna upplevelser i naturen. Vem har inte suttit en dag i solen och metat på en brygga eller ifrån en lite roddbåt nån gång under livet? Att gå och fiska som Per Gessle sjunger är en del av livet verkligen.

Trenden med abborefiske är fortsatt stark som en av de populäraste fiskarna inom sport och fritidsfiske. Den är ju en av de vanligaste fiskarna i svenska vatten och inte så svårfångad kanske som vissa andra fiskar. Men det betyder inte att den är lätt att fånga heller, men med många nya redskap och andra metoder kan det bli lite lättare få tag på denna delikatess. Gädda och Öring är fortfarande starkt intresse att fiska och laxfisket tilltar stadigt med ökat intresse och många nya typer av fiskeredskap och fiskemetoder som flugfiske gör sportfisket intressantare för många yngre också.

Prylmänniskan kan få sitt lystmäte om man vill satsa lite tid och vill lägga ut mer på sin utrustning. Det finns flera lite bättre och smidiga fiskebåtar, bilar och kajaker som man kan få användning för. Ekolod är ett populärt tillbehör som de till och med har föredrag om så kanske någon vill hitta tillbaka till sin favorit grynna eller rev kanske. Finns många användningsområden och smarta tips som ges på föredragen.

De har några vattentankar utställda där olika utställare visar upp sina speciella drag eller kanske några olika wobbler eller jiggar. För de som inte vet så mycket är det alltid en bra idé att fråga och kolla runt på denna stora och mycket populära mässa för fiskeintresserade. Vill man göra nåt annorlunda kan man prova på lite olika metoder och typer av fiske.

Förutom fiskeredskap i massor och andra tillbehör finns såklart många bra lämpliga kläder som passar för de flesta förhållanden och väderlekar, året runt. Nu vill man kanske inte ha de gamla militärgröna byxorna och jackorna utan lite andra färger och material. Praktisk design är dock viktigare fortfarande före utseende såklart.

Om man skulle tröttna lite att gå runt på den stora mässhallen kan man ta en fika på några små caféer eller restaurangerna som finns på mässan.