Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gårdagens världsmästerskap i Olympia London resulterade i en fantastisk tredjeplats för Sebastian Ryberg.

Whavesurfing Rubber Duckie (Vågsurfande badanka) Foto: Fogarolli

Världens baristaelit var samlad i London för att göra upp om titeln i World Latte Art Championship. Startfältet innehöll de allra bästa baristorna från 33 länder. Efter en godkänd semifinal lyckades Sebastian placera sig bland de sex bästa vilket innebar en plats i finalen. Stor uppmärksamhet fick hans egenkomponerade mönster; Whavesurfing Rubber Duckie (Vågsurfande badanka).

I finalen var Sebastian först ut och förbättrade sig verkligen markant jämfört med semifinalen. Sebastian beskrev att all spänning släppte när finalplatsen var säkrad och väl där öste han på som vanligt, utan minsta anspänning.

Inför fullsatta läktare och inför stor publik som följde tävlingarna live via webben var det nu de resterande 5 tävlandenas uppgift att putta ner Sebastian från scenen. Först var det Hollands tur men när poängen redovisades stod Sebastian kvar som ledare med sina starka 22 poäng. Tysklands Sebastian Losch inkasserade 20 poäng av domarkåren där för övrigt förra världsmästaren i Latte Art ingick. Thailands Sineenart (Fiefy) Anuwatanaphorn med stor erfarenhet av stora mästerskap lyckades inte heller hon att rubba ledaren.

Tävlanden efter tävlanden gjorde sitt yttersta men kvar på ledarpositionen stod fortfarande Sebastian, med dottern Sofia i famnen, och njöt. Nu var det klart att det blev en pallplacering och kvar bland tävlandena fanns favorittippade Australienaren William Priestley med en enorm hejaklack. Will genomförde sitt program på ett bra sätt där han bland annat gör något så fantastiskt som en tulpan med 7 blad i en macchiato. Sebastian verkade vara redo att lämna över den angenäma ledarplatsen åt Will men när poängen redovisades var dem identiska med varandra och Sebastian fick gott australiensiskt sällskap på ledartronen. Med hög spänning i arenan intog den makalösa Japanskan Haruna Murayama tävlingsplatsen. Fantastiska mönster bjöd hon på och visst kände både Sebastian och Will sig ordentligt hotade.

Mycket riktigt vann Japan och Australien och Sverige skildes åt genom att samtliga domarprotokoll jämfördes och Australien drog det lite längre strået och blev därför tvåa.

Fogarolli och Sebastian är överlyckliga över ett fantastiskt resultat.

Källa: Fogarolli