Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Guldregn över Åbro Bryggeri i Monde Selection 2024

Monde Selection har nu presenterat resultatet från årets tävling där de utser världens bästa drycker och Åbro Bryggeri kammar hem flertalet guldmedaljer ännu ett år.

Monde Selection är en internationell tävling som grundades i Belgien år 1961. Institutet genomför varje år en bedömning av i genomsnitt 3000 drycker från över 90 länder i världen. Varje enskild produkt testas under utvärderingstillfället av en stor jury som utför en noggrann kvalitetskontroll på respektive produkt.

I årets tävling vinner Hwilavattnet med smak av Citron utmärkelsen Grand Gold för andra året i rad. Utöver detta har Åbro Bryggeri blivit tilldelade guldmedaljer för produkterna Bryggmästarens Bästa Ekologiska, Bryggmästarens Premium Guld och Bryggmästarens Bästa Pilsner. Produkten Hwila Naturell erhöll även en bronsmedalj.

Hwilavattnet hämtas från en underjordisk källa som rinner ner genom rullstensåsen i småländska Vimmerby. Efteråt tillsätts en balanserad mängd mineralsalter och kolsyra som ger ett uppfriskande och naturellt vatten.

Bryggmästarens Bästa ekologiska är ett öl bryggt med omsorg på våra allra bästa råvaror. Cascadehumlens fruktighet och nyanserade beska ger med vår pilsnermalt en balanserad öl med fyllig eftersmak. Bryggmästarens Premium Gold är ett exklusivt öl framtaget med förstklassiga råvaror. Ölet är bryggt med extra omsorg och resultatet är en pilsner med en stor beska och tydlig prägel av humlearom. Även Bryggmästarens Bästa Pilsner är en äkta hantverksprodukt. Bryggd med omtanke och noga utvalda råvaror. En öl med tydlig humlekaraktär och lätta citrustoner.

Källa: Åbro Bryggeri

Bild: Åbro Bryggeri i Vimmerby. Foto: Ebbastromsten