Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Smash Into Pieces aktuella i Melodifestivalen 2024 med ”Heroes are calling´´

Fredagen den 1 december offentliggjordes vilka artister som är klara för Melodifestivalen 2024. Smash Into Pieces är en av få utvalda akter och kommer delta i deltävling 1 som går av stapeln i Malmö den 3 februari.

Låten de tävlar med ”Heroes are calling” är en hyllning till den inre styrkan och förmågan att övervinna motgångar. Med ett inspirerande budskap om att hitta sin inre hjälte, framhäver låten behovet av att tro på sig själv och sin förmåga att förverkliga sina drömmar.

”Ingen kommer att förverkliga dina drömmar åt dig. Du har kraften att kunna förverkliga dina drömmar, du är den hjälten du har väntat på!” säger Smash Into Pieces

Låten är inte bara en melodisk resa, utan även en djupdykning in i Smash Into Pieces själ och filosofi, att krossa alla hinder som står mellan dig och dina drömmar.

– För mig personligen så lever jag just nu i låten. Med ett mörkt förflutet vet jag hur det är att tvivla på sig själv och sina drömmar. Den här resan är min verklighet och jag lever den fullt ut. Jag uppmanar alla att göra detsamma för det är det värt i slutändan! säger frontmannen i bandet Chris Adam Sörbye om vad låten betyder för honom på ett personligt plan.

I Melodifestivalen 2024 står Smash Into Pieces inte bara för underhållning, utan för en resa genom ljus och mörker, hopp och mod – en inbjudan till alla att lyssna till sin inre hjälte.

Med sju utgivna album, över en halv miljard samlade streams och views har gruppen etablerat sig som en av de snabbast växande svenska rockgrupperna i modern tid. Deras pågående Europaturné har setts av tusentals fans med slutsålda spelningar från Amsterdam, Berlin, London till Paris. Bandet förbereder sig nu för att släppa sitt åttonde album som är planerad att släppas våren 2024. Bandet är även nominerade i Bandit Rock Awards i kategorin ´´Årets svenska låt´´ med ´´Six Feet Under´´.

 

Om Smash Into Pieces

Smash Into Pieces grundades för 15 år sedan i Örebro och rankas idag som ett av Skandinaviens snabbast växande alternativa rockband. Idag består bandet av fyra medlemmar som inte går obemärkta förbi, då trummisen och bandets maskot a.k.a Apoc bär en starkt lysande mask som symboliserar bandets logga. Smash har genom åren turnerat intensivt tillsammans med många stora akter så som In Flames, Evanescence, Within Temptation, Alter Bridge, Amaranthe, Starset m.fl.

Idag har de 7 lanserade album, över 40 singlar, sammanlagt över en halv miljard streams/views på Spotify/Youtube, 500 000 lyssnare per dag i digital streaming och du hittar dem på de största topprankade globala rocklistorna.

Källa: Steelstar Agency

Bild: Smash Into Pieces. Foto: John Gyllhamn