Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon

Den 23-24 april samlas studenter från olika skolor i Sverige och Polen i Karlskrona för att delta i Stena Line Propeller Prize Hackathon. Evenemanget är arrangerat i ett samarbete mellan Stena Line, Blue Science Park och Pomeranian Science and Technology Park i Gdynia. Under denna 24-timmars innovationstävling kommer studenterna att arbeta tillsammans för att lösa en verklig utmaning för Stena Line.

Studenterna kommer att få möta en verklig utmaning som presenteras av Stena Line. Genom samarbete, tekniskt utforskande och kreativ problemlösning ska de försöka hitta innovativa lösningar som kan bidra till att forma framtidens transportnätverk för att sedan pitcha för en expertjury.

”Stena Line Propeller Prize Hackathon är mer än bara en tävling; det är en möjlighet för studenter att göra en konkret inverkan på den maritima industrin”, säger Monica Strandhag, Trade Manager Business Region Baltic Sea South, Stena Line. Det är viktigt för oss att engagera och inspirera nästa generation av innovatörer och entreprenörer för att forma framtidens hållbara transportlösningar.”

Genom att delta i denna innovationstävling får studenterna möjlighet att utveckla sina färdigheter, utöka sitt nätverk och få praktisk erfarenhet. Det vinnande laget kommer dessutom att få en exklusiv möjlighet att träffa och följa toppchefer inom Stena Line-koncernen under en dag.

”Vi är glada över att samarbeta med Stena Line och Pomeranian Science and Technology Park i Gdynia för att driva denna innovationstävling, säger Jesper Bleeke, Innovationsledare, Blue Science Park. Vi ser fram emot att se de innovativa lösningar och nya perspektiv som kommer fram ur samarbetet mellan polska och svenska studenter.”

Datum: 23-24 april

Plats: Multisalen, Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona

Källa: Blue Science Park

Foto: Danica