Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya artister till Eurovision Village

Fem dagar kvar till öppningen av Eurovision Village och Malmö stad släpper nya artister till programmet i Folkets park. Den ikoniska popgruppen Bröderna Herrey firar en 40-årig karriär och gör ett blixtar och dunder-besök i Malmö. Eurovisionveckan bjuder också på nostalgi med Pandora och Da Buzz och besök av mångas favoritfinländare Käärijä och ukrainska Kalush Orchestra. Och så blir det dansworkshops på rullskridskor för den som vill lära sig härliga moves på hjul.

Blixtar och dunder – Herreys kommer till Euphoria Stage

Sedan sin Eurovision-seger 1984 har trion fängslat publik över hela världen med sin musik och sina framträdanden. De var också åttiotalets bästsäljande popgrupp i Sverige. Herreys bildades av bröderna Per, Richard och Louis Herrey och blev namnen på allas läppar då de vann Eurovision Song Contest 1984 med sin låt ”Diggi-Loo Diggi-Ley.”

Herreys släpper ny musik under året och i maj kommer deras nya singel ”Sing A Song”. Men först ska de förgylla Euphoria Stage i Eurovision Village!

4 maj Euphoria Stage

Raylee (NO) – upplev den dynamiska stjärnan i Eurovision-kretsarna!

Känd för sina uppträdanden i Norges motsvarighet till Melodifestivalen (MGP) med hits som ”Louder”, ”Wild” och den omtalade ”Hero” tar Raylee scenen med storm. Trots att hon aldrig tävlat för Norge i Eurovision har hennes låtar erövrat Europa. Med nytt självförtroende och en tydlig musikalisk riktning efter år av låtskrivande, både solo och med topptalanger från Skandinavien, är Raylee redo att leverera en oförglömlig show.

Missa inte när hon framför nya singlar som ”Charade” och ”Diamond in the Rough”. Var med när Raylee fortsätter att skriva musikhistoria och sprida sin scenmagi över gränserna. Du kan se fram emot en kväll av musik, dans och ren Eurovision-glamour!

4 maj Tattoo Stage

Pandora och Da Buzz – är du redo för en rejäl nostalgitripp?

Pandora slog igenom 1993 med debutsingeln ”Trust Me” som blev den mest sålda singeln i Sverige det året. Under eurodancens storhetstid på 90-talet blev Pandora en världsartist och är idag en pionjär för genren. Pandora deltog 2021 tillsammans med finska raptrion Teflon Brothers i det årets finska motsvarighet till Melodifestivalen och bidraget ”I Love You” nådde en andraplats.

Med mer än 13 topp-20-hits i Sverige så var Da Buzz en av Sveriges mest spelade artister under tidigt 2000-tal. Låtar som ”Alive”, ”Do You Want Me” och ”Dangerous” spelas fortfarande flitigt på nationell radio. Gruppen hade även stora internationella framgångar och låg bland annat högt på Billboard-listan med singeln ”Let Me Love You” 2021. Da Buzz firade förra året 25-års jubileum med ett helt nytt album, nya singlar och turnéer – så räkna med allsång från dessa svenska legendarer!

5 maj Euphoria Stage

Drömhus och Gunilla Persson – en briljant kombination intar Euphoria Stage

Therese Grankvist släppte 1997 den första houseaktiga singeln ”Du och jag” som Drömhus. Men det stora genombrottet kom 1998, när man gjorde en ny version av Freestyles låt ”Vill ha dig” från 1981. Det första albumet ”Drömmar” släpptes en tid efter och sålde guld i Sverige. Albumet toppade listor över stora delar av norra Europa. I Melodifestivalen 1999 deltog Drömhus med låten ”Stjärna på himmelen” och kom på andra plats.

Gunilla Persson är en svensk TV-personlighet och entreprenör som slog igenom i ”Svenska Hollywoodfruar”. Hon har blivit en publikfavorit tack vare sin karismatiska personlighet och har fans och följare över hela världen. Gunilla deltog i den tredje deltävlingen av årets Melodifestival med bidraget ”I Won´t Shake (La La Gunilla)” där hon slutade på fjärde plats och gick vidare till finalkvalet.

5 maj Euphoria Stage

Käärijä (FI) – är du redo för lite Cha Cha Cha? Det är vår finska gäst

Den gränsöverskridande artisten Käärijä skrev finsk musikhistoria 2023 när han blev fansens favorit i Eurovision Song Contest med en överväldigande mängd röster. Hans bidrag ”Cha Cha Cha” nådde plats sju på Spotifys globala topplista och blev den mest streamade finskspråkiga låten genom tiderna. Käärijä blandar olika genrer i sin musik och har en unik humor i sina texter, och hans karisma är makalös. Nu kommer han till Euphoria Stage för att ta med dig på en sanslös tur!

10 maj Euphoria Stage

Zoé (FR) – ta chansen och se vinnaren av Eurovision Song Contest Junior

Med en otrolig röst tog hon hem hela tävlingen med låten ”Cœur” som handlar om mobbing och livet som ung. Den 14-åriga superrösten slog igenom i franska The Voice Kids och spås en lysande framtid – ta chansen att se henne innan scenerna blir för stora.

11 maj Euphoria Stage

Arvingarna – sjung med i Eloise och Tänker inte alls gå hem! Värmer upp gör radiostationen Dansbandskanalen

Arvingarna är ett av Sveriges största dansband som varit med sex gånger i Melodifestivalen, haft 20 låtar på Svensktoppen och vunnit fyra grammisar. Första Mellobidraget och deras stora genombrott ”Eloise” tog dem till seger och en sjunde plats i Eurovision Song Contest 1993. 1995 var de tillbaka med ”Bo Diddley”, en låt som har blivit en av deras mest älskade. Fem år senare 1999 återkom de med ”De svär jag på” som tog en tredjeplats och 2002 blev de sexa med ”Ingenting är större än vi” och ingen kunde missa killarnas återkomst till tävlingen med superhiten I DO 2019 eller när de tävlade senast 2021 med superhiten ”Tänker inte alls gå hem”. Över 30 år senare är Arvingarnas fortfarande ett av Sveriges mest populära och älskade dansband.

11 maj Euphoria Stage

Kalush Orchestra (UKR)

Deras låt Stefania har blivit anthem för hela Ukraina – nu kommer de till Eurovision Village. Efter att de vann Eurovision Song Contest 2022 har de blivit hyllade världen över. De är ett gäng engagerade artister som skänkte hela överskottet av sin senaste Europaturné till insatser mot Rysslands invasion, och de har hunnit spela på både Glastonbury och South by Southwest. När de var i USA passade de på att spela in musikvideon till Generous Evening, där självaste Arnold Schwarzenegger medverkar. Välkommen att se ett fantastiskt liveband på plats!

11 maj Euphoria Stage

Dansworkshop på hjul för dansdrottningar

Nyhet från Rullskridskodisco på Dancing Queen Stage är att vi under hela veckan kommer ha dansworkshop på samtliga tre pass varje dag. Amjad från RollerSkateSweden är en erfaren dansare och rullskridskodisco-åkare som med kollegor är på plats första halvtimmen vid varje tillfälle för att visa sina favoritsteg och lära ut grymma moves.

Varje dag 4-11 maj på Brändan som förvandlas till Dancing Queen Stage

16-18 Rullskridskodisco Light med dansworkshop

18-20 Rullskridskodisco med internationella DJ:s med dansworkshop

20-22 Rullskridskodisco med lokala DJ:s med dansworkshop

Programändringar:

Haddaways framträdande på Euphoria Stage den 11 maj är flyttat till klockan 19:00.

Källa: Malmö stad

Bild: Konsert i Folkets park i Malmö som blir Eurovision Village. Foto: Mikael Holgersson