Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hammarbybacken välkomnar värmen: 11 maj öppnar sommarskidåkning, adrenalinfyllda äventyr och familjevänliga aktiviteter

När vårsolen nu äntligen börjar värma upp Stockholm öppnar SkiStar stolt dörrarna till Hammarbybacken för en ny säsong av spännande sommaraktiviteter, som syftar till att ge mer rörelseglädje till fler. Smygöppningen ägde rum den 1 april då klätterparken slog upp portarna. Från och med den 11 maj öppnas äventyrsarenan på allvar med en rad adrenalinfyllda upplevelser, från sommarskidåkning och rodel till flera attraktioner som garanterar både skratt och pirr i magen. För de allra minsta barnen finns en kostnadsfri stig runt berget där olika lekfulla moment uppmuntrar till aktivitet och rörelse.

I samband med att äventyrsarenan öppnar den 11 maj arrangeras lagtävlingen JÄRV i Hammarbybacken, där anmälningsläget just nu är över 470 deltagare. Det är en tävling som passar alla med en kombination av löpning och ”Mästarnas Mästare”-utmaningar. Nytt för i år är att träningseventet iChallenge med träningsprofilerna Karl Dyall och Peter Blaha kommer till Hammarbybacken den 25 maj.

– Vi har sett en kontinuerlig ökning av intresset för våra sommaraktiviteter sedan öppningen sommaren 2022. Förra sommaren introducerade vi ännu fler aktiviteter och förenklade för våra gäster genom att lansera ett prisvärt aktivitetspass där flera aktiviteter ingår. Hammarbybacken har gradvis blivit en samlingspunkt för stockholmarna, inte bara för de spännande aktiviteterna, utan även för möjligheterna till träning, löpning, promenader och den fantastiska utsikten från toppen, säger John Midelf, destinationschef på SkiStar Hammarbybacken.

Aktiviteterna är tillgängliga under helgerna från den 11 maj och dagligen från den 15 juni under hela sommarlovet. Aktivitetspasset inkluderar sex olika aktiviteter: SummerSki, Mountain Coaster, Mountain Tube, Bungy Rocket, Klättertorn och Trampolin. Detta ger tre timmars non-stop äventyr för alla åldrar. Vallestigen är en kostnadsfri aktivitet för de yngre barnen som vill ta sig till toppen på ett lekfullt sätt med olika hinder och aktiviteter, inspirerade och framtaget av allas favoritsnögubbe Valle.

– I takt med att våra aktiviteter blir mer kända, ser vi att olika former av gruppaktiviteter ökar i popularitet, allt från företagskonferenser och barnkalas till friluftsdagar och föreningsaktiviteter. Vi öppnar ofta upp utanför våra ordinarie öppettider för att möta gruppernas behov på bästa sätt. Hammarbybacken är en centralt belägen mötesplats i Stockholm och enkelt att nå med kommunala transportmedel som buss och tåg. Precis som förra sommaren så åker Stockholms ungdomar kostnadsfritt med SL under sommarlovet 2024 vilket gör det enkelt att ta sig hit, avslutar John Midelf.

SummerSki: för den som inte får nog av skidåkning på vintern eller som är nyfiken på att testa skidåkning finns det sommartid en yta på 9 000 kvm som är åkbar. Materialet är artificiellt gräs, delvis återvunnen plast, som efterliknar känslan av att åka på snö. En sommarvariant av SkiStar Snow Park designad av Jesper Tjäder finns också med ett tiotal lekfulla element, såsom rails och boxar.

Mountain Coaster: vår egna variant av spårrodel eller ”coaster” 800 meter nedför berget på räls; en fartfylld åkattraktion i 40km/h som förhoppningsvis bjuder på adrenalin, skratt och vidunderlig utsikt. Barn 3-7 år måste åka tillsammans med en vuxen.

Mountain Tube: ta dig ner sittandes i gummiringar på tre olika banor, anpassat för hela familjen och ger garanterat magkittel. Minimiålder: 3 år. Minimilängd: 100 cm,

Klätterpark: Klätterparken omfattar sju höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad, ett 60-tal hinder varav en 100 meter lång zipline. I Klätterparken klättrar du med Stockholms kanske bästa utsikt, på en total klätterhöjd cirka 80 meter ovanför staden. Minimiålder: 7 år. Minimilängd: 110 cm.

Bungy Rocket: Få en ordentlig kick av vår nya Bungy Rocket där du skjuts ca 15 meter upp i luften. Det är en omvänd variant av bungyjump där du startar på marken och skjuts mot himlen som en katapult med hjälp av kraftiga gummiband. Minimiålder: 7 år.

Klättertorn: Utmana dig själv eller någon annan och se hur högt du kan klättra på vårt 8 meter höga klättertorn. Det finns olika grader på klätterväggarna och klättertornet erbjuder totalt åtta olika leder. Minimiålder: 7 år. Minimilängd: 110 cm. Minimilängd: 120 cm.

Trampoliner: Studsa svindlande högt på någon av våra fyra trampoliner. Här sitter du säkert i en sele med gummiband och kan göra tricks och volter du tidigare bara drömt om. På våra trampoliner, även kallade Bungy Trampolin, kan du testa allt det du önskar att du vågade på en vanlig studsmatta. Minimiålder: 3 år. Minimilängd: 100 cm.

Källa: SkiStar

Foto: SkiStar