Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Undervattensbröllop och andra unika vigselceremonier på Kanarieöarna

Från pittoreska strandbröllop på La Graciosa till äventyrliga vigselceremonier under havsytan utanför El Hierro – på Kanarieöarna finns det mängder av möjligheter att säga ja på.

Med en behaglig medeltemperatur på 21 grader året runt och ett rikt utbud av natursköna platser erbjuder Kanarieöarna en perfekt kuliss för bröllopsceremonier. Runt om ögruppen finns det dessutom många bröllops- och festarrangörer att tillgå för de som behöver hjälp med planering och genomförande av sitt drömbröllop.

Litet och intimt

På den lilla ön La Graciosa, som bara är 29 kvadratkilometer stor, kan bröllopsfester arrangeras året runt. September är dock att rekommendera då det är mildare väder och få turister. Tänk på att det krävs ett särskilt tillstånd för att gifta sig på en av La Graciosas vackra och skyddade stränder.

Bröllop under ytan

För paret som älskar äventyr, havet och dykning erbjuder El Bajón Diving Centre på El Hierro undervattensbröllop. Det är precis som det låter, vigselceremonier under vattnet där bröllopsgästerna kan välja mellan att hoppa i havet med snorkel eller beskåda detta romantiska äventyr från båtdäck. Här är det viktigt att veta att brudparet måste ha giltigt dykcertifikat sedan tidigare.

Mängder av möjligheter på Gran Canaria

Gran Canarias varierande landskap erbjuder många alternativ för brudparet och deras vigsel. Några av de mest spektakulära platserna inkluderar naturreservatet Maspalomas med sina storslagna sanddynor, den drömska skogen Los Tilos och den exotiska botaniska trädgården Marquesa Garden.

För vinälskaren

Vulkanlandskap med lavaformationer samsas med vingårdar och druvodlingar i La Geria på Lanzarote. Områdets vinstockar är helt unika och det finns en särskild ursprungsbeteckning för det vin som produceras här. Vinrankorna ges skydd från vinden med hjälp av stora stenar som samtidigt bibehåller fuktigheten i jorden vilket i sin tur bidrar till en praktfull och lummig bröllopsoas.

Källa: EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation

Foto: Canary Islands Tourism.