Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skidspelen redovisar vinst igen

Världscupavslutningen längdskidåkning i Falun den 15-17 mars bjöd på mycket.
Regn, blåst, tungt snöfall och på söndagen strålande sol.
Trots utmanande väder och ett väskförbud, fylldes stadion med supportande publik och aktiviteter.

Hela 19 700 besökare under helgen.
-”Med vädret i åtanke var det fantastiskt roligt att så många dök upp för att se tävlingarna på plats”, kommenterar VD Ulrika Back.
Förutom världscuptävlingarna arrangerades arrangerades även uppvisning av fallskärmshoppning på stadion, ungdomslopp i längdskidåkning, invigning, dansuppträdanden, after ski, välgörenhetslopp och en mycket välbesökt företagsfrukost med ministerdeltagande.
– ”Ja, vi har jobbat hårt för att stärka evenemanget, Skidspelens varumärke och samarbetsformerna med partners, samt addera mervärden till besökarna. Och nu ser vi att det ger riktigt bra resultat. Vår återkommande företagsfrukost lockade hela 385 åhörare, vilket var nytt rekord.” fyller VD Ulrika Back i.

Evenemanget engagerar mellan 600-700 funktionärer från Föreningen Svenska Skidspelens 12 skidklubbar, vilka är en förutsättning för att kunna leverera en världscupavslutning på den absolut högsta nivån.
-”Engagemanget hos de ideella är fantastiskt! Utan dem skulle det aldrig vara möjligt!” säger VD Ulrika Back.

Uppvisningsloppet Grate Invitational Supersprint, genomfördes för andra året i rad, där initiativtagaren Marcus Grate, fick ställa sig på första platsen igen.
Intäkterna genom partnerskap och gåvor, går direkt till Ukrainska Skidförbundet, enligt önskemål från initiativtagaren. 2024 skänktes över 80 000 kr.
-”Det känns bra att vi kan göra något roligt för teamen och samtidigt bidra till något bra”, betonar VD Ulrika Back.
Marcus Grate har i dagarna gått ut i sociala medier och tackat alla inblandade, som ställde upp gratis eller bidrog genom att skänka pengar till Ukrainska Skidförbundet.

Efterarbetet med Svenska Skidspelen börjar nu bli klart och bolaget kan återigen redovisa en bra vinst för företaget. Prognosen för innevarande år pekar på 1,6 mkr.

”-En mycket glädjande siffra, som visar att vi kan leverera på absolut högsta internationella nivå, samtidigt som vi driver bolaget ansvarsfullt med kontroll och ett stort engagemang.” säger VD Ulrika Back.

Ulrika berättar att det under flera år har funnits en målsättning att stärka bolagets och evenemangets status genom att jobba effektivt med partners, val av leverantörer, driva förändringar och arbeta långsiktigt. Extra viktigt har det varit med tanke på att man under säsongerna 25/26 och 26/27 inte står som arrangör för några tävlingar, eftersom VM-bolaget tar över under dessa år.

Men nästkommande säsong är det Skidspel i Falun igen och under gångna helgen kom beskedet att Falun blivit tilldelade världscuptävlingar den 14-16 februari 2025. Sista tävlingen innan teamen ger sig av mot Skid-VM i Trondheim.

Källa: Svenska Skidspelen

Bild: Mats Larsson, WC Falun 2007. Foto: oskar karlin