Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

På lördagen inleddes Eurovisionveckan i Malmö

Lördag 4 maj satte Eurovisionveckan i Malmö igång. Klockan 15 invigdes Eurovision Village med Malena Ernman och Malmö Magical Gospelgroup på scenen. Därefter följer ett varierat program med country, allsång, Herreys och norska Raylee.

Veckans program invigs på Euphoria Stage i Eurovision Village med en av vår tids stora svenska operastjärnor, Malena Ernman tillsammans med Malmö Magical Gospelgroup. Det blir också invigningstal och våra konferencierer för helgen, Albin Ganovic och Lydia Capolicchio, berättar mer om vad veckan kommer att bjuda på. Parken är dock öppen redan från klockan 11 och från klockan 14 blir det konstworkshopoch möjligheter att lära sig cirkustricks.

Efter invigningen bjuder Eurphoria Stage in till rafflande allsång av välvalda vinnande mellobidrag genom tiderna. Så alla sångglada mello- och eurovisionälskare – kom och sjung!

På Tattoo Stage får vi under öppningsdagen uppleva när Flatlandsförvandlar scenen till en countryfest. Är du sugen på något banbrytande inom hiphop så ska du inte missa Boris Jelics fusion av rytm och lyrik.

Under kvällen gästar 80-tals eurovisionikonerna Herreys och norska favoriten Raylee parken.

Öppningshelgen bjuder också på musik runt om i staden. Vid Malmö C och på Dag Hammarskjölds torg får du inte missa när Le Pianoteur från franska kompaniet Théâtre de la Toupine gästar med en elcykel, ett piano och en glänsande enmansorkester. Och ta chansen att uppleva ukrainska Eurovisionikonen, dragartisten och komikern Verka Serduchka. Dessutom bjuder blås- och slagverksbandet Bunny Brass Band på musik hämtad från New Orleans gator och klubbar.

På Amiralen i Eurovision Village presenterar Euro Fan Café powered by EuroGlam ett hejdundrande program under helgen.

5 maj

11:00–15:00 Aimralen Glittermarknad– Slow fashion-marknad med loppis, lokala designers, remake-hörna och modeupplevelser på scen.

14:00–16:00 Dancing Queen Stage Rullskridskodisco Light & dansworkshop

15:00–19:00 Eurovision Village Konstworkshop med Bästa Biennalen

16:00–17:00 Euphoria Stage Allsång med Eurovisionkören

18:00–20:00 Dancing Queen Stage Rullskridskodisco med internationella DJ:s & dansworkshop

18:30–19:30 Euphoria Stage Pandora & Da Buzz

20:00–21:00 Tattoo Stage Lelo Nika Jr

20:00–22:00 Dancing Queen Stage Rullskridskodisco med lokala DJ:s & dansworkshop

21:00–22:00 Euphoria Stage Drömhus & Gunilla Persson

Euro Fan Café powered by EuroGlam 5 maj

Malmö C och Dag Hammarskjölds torg 5 maj

5 maj

Alte Kamereren & Kamrérbaletten

The Original Five

Besök i Eurovision Village – tänk på!

Öppettider

Eurovision Village i Folkets park har öppet varje dag mellan 11:00-23:00 förutom den 11 maj då det är öppet till klockan 01.

Väskförbud

Mellan den 4-11 maj är det väskförbud i parken. Det gäller alla typer av väskor och påsar oavsett storlek. Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan kan tas med in. Mat och dryck får inte heller tas in men en tom vattenflaska går bra som kan fyllas i parkens vattenstationer.

Serveringar

Mat och dryck finns att köpa i parkens restauranger, kiosker eller foodtrucks.

Toaletter

Det finns flera toaletter i parken och urinoarer för både män och kvinnor.

Källa: Malmö stad

Foto: Malmö stad