Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fullträff för Nordebäck i VM-finalen

Andreas Nordebäck stod för en fullträff i VM-finalen som avgjordes idag i Saitama, Japan. Med totalpoängen 223,52 slutade Nordebäck på 18:e plats.

– Jag gav mitt allt idag. Tog hopp för hopp och försökte njuta av upplevelsen av en fullsatt arena. Känslan nu efteråt är svår att beskriva. Är sjukt glad och stolt över det jag presterat på detta VM, och samtidigt vet jag att det finns mer att visa, säger Andreas Nordebäck efter finalen.

Nordebäck startade som nästa sista åkare i den första startgruppen och levererade ett starkt program med åtta trippelhopp och höga nivåer i alla piruetter och steg. Med totalpoängen 223,52 klättrade Nordebäck två placeringar i resultatlistan och slutade på 18:e plats.

– Idag visade Andreas att han har tagit klivet in i världseliten på seniornivå. Han missade några tekniska poäng men han ska vara väldigt nöjd med sin VM-debut. Väldigt roligt för Andreas och för svensk konståkning, säger Anna Burwall, sportchef. Segrade gjorde hemmaåkaren och regerande världsmästaren Shoma Uno för Junhwan Cha, Sydkorea, och Ilia Malinin, USA.

Källa: Svenska Konståkningsförbundet.

Bild: 2020 Winter Youth Olympics i Lausanne 12 January, men inte Andreas. Foto: Marcus Cyron