Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Världscupsguld i parkour till Miranda Tibbling och Elis Torhall

Miranda Tibbling och Elis Torhall visar varför de är högst rankade i världen i speed respektive freestyle inom parkouren. Nu har det blivit klart att de tog varsitt guld i Montpellier.

Igår var det kvaltävlingar på världscupen i parkour och Miranda Tibbling vann med ett fantastiskt run. Hon var hela två sekunder före amerikanskan Audrey Johnson. På grund av regnoväder i Montpellier i Frankrike ställdes semifinaler och finalen in och det stod klart att Miranda tagit ytterligare ett världscupsguld.

Det blev samma situation för Elis Torhall. Hann vann övertygande kvalet igår, med sina 28 poäng, vilket räckte till guld! Det här visar verkligen hur rutinerade de svenska parkourarna är och att de vet att det inte går att hålla igen i kvaltävlingen.

Innan regnet föll hann Miranda ta sig vidare till morgondagens final i freestyle. Markus Nilsson, som körde sin första världscup har samlat nyttiga erfarenheter och gjorde bra prestationer både i gårdagens freestyle, där han tyvärr fick bryta sitt andra run, och i dagens speedkval.

Källa: Gymnastikförbundet

Bild: Guld till Elis och Miranda.